Antena 3 CNN Actualitate Cum arată un bărbat după ce trăsnetul a lovit la doar doi metri de el. "Desenul" făcut de descărcarea electrică

Cum arată un bărbat după ce trăsnetul a lovit la doar doi metri de el. "Desenul" făcut de descărcarea electrică

de Laura Dinu    |   

Trăsnetul a lovit la doar 2 metri de bărbatul din imagini, spun reprezentanții Salvamont Argeș, însă efectele se văd cu ochiul liber pe trupul acestuia. Salvamontiștii trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care ar trebui să reacționăm la schimbările bruște ale vremii. 

”Cam așa arată "desenul" făcut de descărcarea electrică de la un fulger primit "parțial".

Un om care ar fi murit dacă trăsnetul lovea un metru-doi mai aproape! Și-a pierdut conștiența pentru 20-30 min din cauza electrocuției și a bubuiturii, dar și-a revenit încetul cu încetul, fiind capabil să coboare pe picioare.

Respectați prognozele meteo și, mai ales în Făgăraș, fiți pregătiți pentru schimbările bruște ale vremii și părăsiți urgent creasta principală sau muchiile, unde probabilitatea de lovire este mai mare. Iar dacă frontul vine chiar deasupra voastră, coborâți sub linia crestei/muchiei și așezați-vă pe vine (nu jos, în fund!!!) pentru a fi cât mai mici și pentru a fi relativ izolați de talpa bocancilor, dacă trăsnește foarte aproape.

Nu fugiți, pentru că apare golul de potențial care atrage fulgerul!

Nu vă adăpostiți sub arbori sau stânci, pentru că acestea pot constitui "ținte" pentru fulger, iar descărcarea vă va electrocuta!”, scriu reprezentanții Salvamont Argeșt pe o rețea socială. 

Cam așa arată "desenul" făcut de descărcarea electrică de la un fulger primit "parțial". Un om care ar fi murit dacă...

Publicată de Salvamont Argeș pe Miercuri, 21 august 2024
Subiecte în articol: trasnet fulger salvamont arges
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile