Antena 3 CNN Actualitate Cum arătă taloanele de pensie cu majorările din 1 ianuarie 2023. Marius Budăi: ”Se tipăresc deja”

Cum arătă taloanele de pensie cu majorările din 1 ianuarie 2023. Marius Budăi: ”Se tipăresc deja”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că a început deja tipărirea taloanelor de pensie pentru ianuarie 2023. Iată cum vor arăta taloanele de pensie modificate.

de Andreea Ştefan    |   

”Se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, care prevăd pensiile mărite, dar și ajutorul de tip on-off, a cărui primă tranșă se acordă în prima lună a anului!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vă reamintesc faptul că valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023, iar ajutorul, plătibil în două tranșe, este de 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, de 800 de lei pentru cele cuprinse între 1.501 lei și 2.000 de lei și de 600 de lei pentru cele între 2.001 și 3.000 lei”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ce trebuie să conţină taloanele de pensie din 1 ianuarie 2023

Românii cu pensii şi venituri mici vor primi din nou vouchere pentru alimente şi anul viitor, însă acestea vor fi trecute pe cuponul de pensie.

Ajutoarele pentru vârstnici vor fi înscrise pe noile cupoane de pensie, în timp ce sprijinul pentru facturi vine sub formă de vouchere, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ajutoarele financiare acordate pensionarilor cu venituri mai mici de 3.000 de lei vor fi înscrise pe cuponul de pensie și vor ajunge la aproximativ 4,3 milioane de români. 

Precizările au fost făcute de ministrul Muncii, Marius Budăi. Banii vor fi acordați de la bugetul de stat, în două tranșe.

"Sumele vor fi înscrise separat pe cuponul de pensie, astfel încât seniorii României să regăsească aceste sume acolo și să le fie simplu de identificat", a spus Budăi.

Subiecte în articol: taloane de pensie Marius Budăi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?