Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Cum arată relaţia de tipul dragoste şi ură. Lidia Fecioru: "Nu tot ce străluceşte este aur"

Cum arată relaţia de tipul dragoste şi ură. Lidia Fecioru: "Nu tot ce străluceşte este aur"

de Ioana Dobre    |   

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre relațiile de iubire și ură cu o profunzime care merge dincolo de aparențe.

În viziunea ei, mulți dintre noi ne lăsăm atrași de ambalajul unei persoane, de ceea ce vedem la suprafață, fără să ne dăm seama că, în spatele unei imagini perfecte, pot exista multe neajunsuri care ne vor afecta pe termen lung.

"La început, îți place ambalajul – musculos, frumos decorat, plin de carismă. Te simți bine când ești în preajma lui și toată lumea te invidiază pentru bărbatul mișto de lângă tine. Dar când ajungi să-l cunoști cu adevărat, îți dai seama că nu tot ce strălucește e aur. Când te lovești de caracterul greu, de nepăsare sau de lipsa de respect, îți dai seama că ambalajul nu compensează lipsa de substanță.”

„Te străduiești să-i câștigi anturajul, să te faci plăcută de părinții lui, să fii parte din viața lui, pentru că îți dorești ca el să fie tatăl copiilor tăi. Și faci toate astea nu din ambiție, ci pentru că te-ai îndrăgostit. Dar la un moment dat îți dai seama că toate aceste eforturi nu îți aduc fericirea. Nu-ți satisface nevoile emoționale și, mai rău, el nu îți răspunde la iubirea ta. Câștigi un premiu, dar nu te bucuri de el prea mult timp. Nu e o relație echilibrată, pentru că partenerul ignoră ceea ce contează cu adevărat pentru tine.”

Bioenergoterapeutul mai vorbeşte şi despre capcana în care mulți oameni cad – teama de a fi singuri. Ea atrage atenția asupra faptului că această frică de singurătate ne poate împinge să rămânem în relații toxice.

„Devii dependentă de ideea de a avea pe cineva lângă tine, chiar dacă acea persoană nu îți oferă ceea ce ai nevoie. Frica de a fi singur e atât de puternică, încât te face să accepți orice. Preferi să înduri lipsa de respect, de iubire adevărată, doar ca să nu rămâi singură. Și asta pentru că, uneori, singurătatea ne face să ne simțim vulnerabili, slabi. Dar asta e doar o iluzie. Mulți oameni rămân în relații din această teamă, însă adevărata putere vine din capacitatea de a te pune pe tine pe primul loc, de a-ți respecta propriile nevoi.”

„Urcăm partenerul pe un piedestal și ne trezim noi jos, ne simțim mai puțin importanți, mai puțin valoroși. Și asta doar pentru că am devenit dependenți de ideea de a avea o relație. Nu contează cum e relația, ci doar să fie acolo cineva. Și asta ne subminează stima de sine, ne face să ne subestimăm. De aceea, e important să fim conștienți de propriile noastre nevoi emoționale și să nu le ignorăm pentru a menține o relație care nu ne face bine.”

"Dragostea adevărată nu vine din atracția superficială sau din frica de singurătate, ci din respectul pentru sine și pentru nevoile emoționale profunde."

Subiecte în articol: Lidia Fecioru
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile