Antena 3 CNN High Tech Cum ar fi arătat Moromeții în era Facebook?

Cum ar fi arătat Moromeții în era Facebook?

Ei bine, probabil că și voi faceți parte din grupul oamenilor care au fost torturați de demonstrațiile și caracterizările pentru Moromeții la bacalaureat. Dacă da, video-ul de mai jos o să vă amuze.
 
Luni, 28 martie 2016, de la ora 19.00, pe TVR 2 și TVR HD, se va transmite Gala Premiilor Gopo, iar Victor Rebengiuc, Tudor Aaron Istodor, Alex Bogdan au făcut un mic remake al filmului Moromeții, adaptat la societatea digitală a lui 2016, în care „timpul nu mai are răbdare cu oamenii”.  Rolul principal, al lui Ilie Moromete, este interpretat tot de legendarul Rebengiuc, iar în video-ul de mai sus vedeți adaptarea unei scene marcante a cinematografiei românești.
 
Lungmetrajul alb-negru Moromeții, adaptat după primul volum al romanului omonim de Marin Preda (1922-1980) și lansat în 1987, constituie un reper pentru istoria cinematografiei românești, într-o perioada în care creația artistică era sufocată de cerinţele propagandistice. Ecranizările după operele literare consacrate au fost, pentru regizorii români, instrumente de apărare a libertății de exprimare și mijloace subtile de contestare a regimului comunist opresant.
 
Vezi clipul cu Moromeții în era Facebook 

Subiecte în articol: Facebook
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile