Dar ce este designul minimalist, vă întrebați? Minimalismul în sine își are rădăcinile în principiul „mai puțin înseamnă mai mult”. Este vorba despre valorificarea puterii unui spațiu "curat" care se limitează la doar câteva piese cheie și obiecte semnificative.
Când auziți sintagma "design minimalist", care sunt primele lucruri care vă vin în minte? Pereți albi, nuanțe discrete și câteva piese de mobilier minimaliste? Atunci când este realizată în mod corect, această temă de design conferă un aspect unic chiar și celor mai banale spații. Așadar, dacă plănuiești să încerci această temă de design, iată câteva de idei de design minimalist pentru camera de zi, care te vor ajuta să creezi un spațiu interesant, calm și lipsit de dezordine.
Adoptă o paletă de culori neutră
Decorarea cu alb este deseori o opțiune implicită pentru o cameră de zi minimalistă, însă, de multe ori, acest lucru poate lăsa spațiile reci, mai ales dacă albul este un alb strălucitor sau rece. Optând pentru o schemă de neutre calde, cum ar fi tonuri de piatră, bej și crem, veți asigura o cameră relaxată și primitoare, ceea ce este important atunci când vine vorba de camere de zi.
Adaugă structură și profunzime cu ajutorul tonurilor întunecate
În timp ce camerele de zi minimaliste evocă adesea spații luminoase, simple, nu trebuie să vă limitați la o paletă albă - inserarea anumitor elemente în nuanțe de negru sau nuanțe profunde de gri cărbune și maro ca parte a unei palete neutre poate crea un impact real și poate aduce profunzime spațiului, în timp ce se simte în continuare senin.
Mobilează cu piese moderne, futuriste
Pentru a spori senzația de spațiu într-o cameră de zi minimalistă, mobilierul este de obicei limitat la câteva piese esențiale, iar decorațiunile sunt reduse. În locul operelor de artă, al culorilor și al accesoriilor, mobilierul preia adesea conducerea și servește mai mult ca piese de sculptură funcțională.
Dacă nu știi de unde să alegi mobilier de living modern și pretabil pentru stilul minimalist, consultă magazinul online Hobby Mobila. O varietate largă de produse de calitate sunt pregătite pentru a face parte din proiectul tău de amenajare!
Acordă atenție spațiilor de depozitare
Un alt element de luat în considerare este depozitarea funcțională. Este important să fiți selectivi atunci când alegeți mobilierul. Depozitarea este esențială pentru a ajuta la crearea acestui aspect minimalist - o unitate suspendată pe perete va păstra spațiul liber și aerisit.
Alege corpuri de iluminat simple
Corpurile de iluminat într-un living minimalist trebuie să fie simple, oferind în același timp o iluminare maximă. Optați pentru lămpi suspendate, spoturi sau aplice și plafoniere în culori neutre și modele cu unghiuri ascuțite pentru a da camerelor un aer artistic. De asemenea, puteți alege corpuri de iluminat care au finisaje aurii sau din cupru pentru un plus de farmec.
Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta în amenajarea unui living minimalist de excepție!