Antena 3 CNN Life Sănătate Cum alegi un ulei de măsline de calitate. La ce trebuie să te uiți pe etichetă

Cum alegi un ulei de măsline de calitate. La ce trebuie să te uiți pe etichetă

1 minut de citit Publicat la 11:46 07 Noi 2019 Modificat la 11:46 07 Noi 2019

Dacă ai decis să consumi numai grăsimi sănătoase și vrei să gătești cu ulei de măsline pentru a preveni creșterea colesterolului și a-ți proteja inima este esențial să-l alegi pe cel de calitate. Iată cum te poți asigura că ai de-a face cu un produs util pentru organism, potrivit eva.ro:
 
1. Nu cumpăra niciun ulei care nu conține denumirea „extravirgin” pe etichetă - Această clasificare nu este o garanție definitivă, dar fără ea poți fi sigur că produsul la care te uiți nu are compoziția potrivită de acizi grași. Evită orice produse care specifică termenii de „light”, „virgin”, „pur” sau doar „ulei de măsline”.
 
2. Caută pe etichetă o dată a recoltei și numele fermei  - În general cu cât eticheta dă mai multe detalii despre recoltarea măslinelor, cu atât este mai credibilă. 
 
3. Ignoră termenul de valabilitate și data la care a fost ambalat uleiul 
 
4. Caută o certificare emisă de o organizație recunoscută - Caută în mod special Denumirea de Origine Protejată de UE (PDO), certificarea DOP din Italia sau ștampila COOC (Certificarea Standardului Extravirgin) din partea Consiliului pentru Uleiul de Măsline din California.
 
5. Dacă vezi ulei de măsline produs în Australia sau Chile îl poți cumpăra - Acest tip de ulei va fi proaspăt și pur. Australia și Chile au standarde foarte stricte și un sistem de testare foarte avansat pentru a determina compoziția uleiului de măsline
 

Etichete: ulei de masline
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole