Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi un sistem de ventilație cu recuperare de căldură pentru casa ta! Alege Altecovent

Cum alegi un sistem de ventilație cu recuperare de căldură pentru casa ta! Alege Altecovent

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură vine cu foarte multe beneficii și din ce în ce mai multe persoane au început să conștientizeze importanța lor, fapt pentru care și le implementează în locuință.

de Georgiana Adam    |   

Aerul pe care îl respirăm este foarte important. Știm acest aspect, însă ce facem atunci când poluarea atinge cote alarmante și din această cauză multe persoane suferă de boli ale plămânilor, inimii și așa mai departe?

Ce facem atunci când aerul contaminat îl găsim atât în interior cât și afară? Răspunsurile la aceste întrebări le veți găsi în rândurile care urmează.

Sfaturi pentru alegerea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură

Pentru a respira un aer cât mai curat și nepoluat la interior, un sistem de ventilație cu recuperator caldura este o alegere înțeleaptă.

Poate că nu putem îmbunătăți în totalitate calitatea aerului pe care îl respirăm în mediul înconjurător, însă pe cel din interior îl putem schimba.

Ne petrecem majoritatea timpului în locuința noastră, deci este extrem de important pentru noi să ne creăm un mediu cât mai confortabil, începând cu aerul pe care îl respirăm.

Și dacă vă gândiți că aerul din casa noastră nu este atât de contaminat ca cel de afară, realitatea este că de cele mai multe ori gradul de toxicitate este mult mai mare.

Iată de ce:

Mucegaiul, alergenii, praful, igrasia, umezeala, fumul de țigară, sunt doar câteva dintre cauzele pentru care aerul pe care îl respirăm este contaminat.

Iar aici mai adăugăm și produsele de curățenie din comerț, detergenții și balsamul pentru rufe. Acestea conțin substanțe toxice, iar atunci când noi le folosim, nu facem decât să le inhalăm în plămâni.

În plus, pe timp de iarnă, multe persoane își usucă hainele în casă pe calorifere sau pe uscătoarele de rufe. Din nou, acei vapori sunt inhalați, iar pe lângă asta apare umezeala.

Chiar dacă aerisim prin deschiderea ferestrelor, nu facem decât să circulăm un aer contaminat și poluat.

Așadar, în acest context căutăm soluții, iar aici ne vine în ajutor Altecovent, o companie specializată în comercializarea sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură cât și a ventilatoarelor de baie.

Vom găsi aici o echipă profesionistă, cu experiență vastă în domeniu care va ști ce să ne recomande pentru a ne îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respirăm la interior.

Cum funcționează recuperarea de căldură

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură va aduce în mod constant un aer proaspăt ce este filtrat, în timp ce reține energia care a fost utilizată pentru a încălzi aerul din locuință.

Sistemul va extrage și totodată reciclează căldura din aerul care este evacuat.

Să vedem așadar cum funcționează.

În primă fază, se extrage aerul din casă prin niște grile simple de ventilație, iar căldura din aer este recuperată înainte să fie evacuat.

În a doua fază, un astfel de sistem va introduce aer proaspăt de afară, care este filtrat de tot ce înseamnă, alergeni, praf și poluare. În plus, acest aer este încălzit cu căldura ce a fost recuperată din aerul evacuat.

Tocmai de aceea este un sistem complex care aduce foarte multe beneficii.

Care sunt avantajele unui astfel de sistem

Unul dintre cele mai importante avantaje este faptul că aerul pe care îl respirăm va fi îmbunătățit și nu va mai conține alergeni sau alte substanțe toxice.

O ventilație controlată ne va ajuta să înlăturăm și mirosurile neplăcute, umiditatea și mucegaiul, atât pe timp de vară cât și de iarnă, fără a deschide ferestrele.

Alte avantaje:

  • aerul din locuință este evacuat și înlocuit cu un aer proaspăt

  • căldura din aer este recuperată

  • nu face zgomot încât să ne deranjeze

  • duce la economii de energie și asta pentru că randamentul de recuperare de căldură este de peste 93%.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură trebuie alese în funcție de locuința în care vor fi montate. Pentru asta este recomandat să apelați la experți din domeniu, atât pentru recomandare de produse, dar și pentru proiectare și montaj.

Pentru asta Altecovent vine cu astfel de servicii.

Ce sistem de recuperare de căldură să alegeți

La Altecovent vom găsi mai multe sisteme de ventilație, centralizate, descentralizate și cu pompă de căldură. Acestea se aleg în funcție de spațiul de care dispuneți.

Pompa de căldură ajută la recuperarea energiei de ventilație și acestea sunt recomandate pentru locuințele de 200 de mp.

Și pentru că la Altecovent veți găsi doar branduri de renume pe această nișă, puteți alege pompa de căldură Komfovent.

Aceasta oferă o eficiență energetică extrem de ridicată, un confort total pe tot parcursul anului, are unitate de încălzire și recuperare a umidității iarna și răcire și dezumidificare vara, oferă de asemenea încălzire suplimentară, filtrarea aerului și controlul umidității.

Ventilatoarele descentralizate cu recuperare de căldură

Acest sistem este format din mai multe unități individuale, pentru a fi montate în toate încăperile unei locuințe.

Dacă este montat corespunzător, sistemul va asigura în permanență un aer proaspăt, fără a elimina din căldura locuinței.

Are aceleași avantaje de a elimina excesul de umiditate, de a aduce economii la energie cu până la 93%, ajută de asemenea la o izolare fonică foarte bună pentru că nu mai este nevoie să deschideți ferestrele.

Ventilatoare centralizate cu recuperare de căldură

Acest sistem trebuie să fie instalat în afara locuinței. Se preferă în camerele tehnice sau alte spații ce nu sunt în locuință.

Astfel de sisteme pot să recupereze până la 97% din căldura eliminată din încăperile umede, acest lucru ducând la economii vizibile.

De asemenea, asigură o răcire naturală pe timp de vară, fără să mai deschideți ferestrele. Vă veți bucura astfel de un aer curat și nepoluat. În plus, asigură o distribuție echilibrată a căldurii în toată locuința.

Acest sistem poate fi controlat de la distanță printr-o aplicație de tip smart home sau manual. Sunt recomandate pentru persoanele care suferă de alergii sau astm.

Mai mult decât atât, pot reduce costurile de încălzire cu până la 30%, amortizând astfel investiția în timp.

Ce mai găsiți la Altecovent

Pe pagina ventilatiecurecuperarecaldura.ro veți mai găsi purificatoare de aer. Sunt dispozitive ce elimină contaminanții din aerul de la interior. Sunt mai accesibile la preț și sunt recomandate pentru persoanele astmatice.

Filtrele anti particulare de înaltă eficiență (HEPA) elimină cel puțin 99,97% din particulele de 0,3 micrometri și sunt de obicei mai eficiente la îndepărtarea particulelor mai mari.

Le puteți alege pe cele cu senzor, cu UV sau cu senzor și display.

Tot aici veți mai găsi și ventilatoarele pentru baie. Baia este locul unde umiditatea este în permanență crescută. De aici poate apărea condensul, mucegaiul și igrasia.

Un astfel de ventilator va împiedica apariția acestor probleme și de asemenea nu va mai trebui să deschideți geamul. Asta înseamnă că nu veți avea pierderi termice, aerul va fi curat în baie, iar condensul nu va mai apărea.

De aici scade și riscul apariției problemelor respiratorii, iar astmul și alergiile vor putea fi ținute sub control.

Altecovent este aliatul de încredere atunci când vine vorba despre achiziționarea acestor sisteme atât de benefice pentru locuința și sănătatea noastră.

Luați legătura cu echipa pentru a vă răspunde la toate întrebările și accesați pagina oficială pentru mai multe detalii.

Date de contact: info@ventilatiecurecuperaredecaldura.ro

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă