Antena 3 CNN Life Cum alegi semiremorca trailer potrivită pentru nevoile tale

Cum alegi semiremorca trailer potrivită pentru nevoile tale

Alegerile fac parte din viața fiecăruia dintre noi. Fie că suntem acasă ori la serviciu, suntem nevoiți ca în fiecare zi să cântărim aspectele pro și aspectele contra, iar la final să luăm cea mai bună decizie.

Pentru unii e ușor, pentru alții e mai greu, iar pentru transportatori și constructori e o adevărată responsabilitate. Mărfurile și utilajele parcurg sute de kilometri și trebuie să ajungă întregi la destinație.

Ai nevoie de o semiremorca trailer? Înseamnă că trebuie să știi cum o alegi pe cea potrivită. Vei descoperi care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont înainte de a face o achiziție.

Alegeri în funcție de tipul de marfă

În primul rând, trebuie să știi că există mai multe tipuri de semiremorci. Mai concret:

· Semiremorci pentru marfă vrac: Pentru anumite materiale (nisip, pietriș sau cereale), se recomandă semiremorcile basculante;

· Semiremorci pentru marfă lichidă: Dacă ești transportator de lichide (combustibil, chimicale, lichide alimentare), ai nevoie de o semiremorcă cisternă;

· Semiremorci pentru marfă perisabilă: În cazul în care trebuie transportate alimente sau medicamente ce necesită anumite condiții de transport, la temperaturi scăzute, atunci se poate opta pentru o semiremorcă frigorifică;

· Semiremorci pentru marfă generală: Pentru transportul de mărfuri generale, cele mai recomandate sunt semiremorcile cu prelată.

Semiremorcile de tip trailere sunt utilizate pentru o gamă largă de aplicații de transport. Pentru a face cea mai buna alegere, cere sfatul furnizorului!

Alegeri în funcție de dimensiune

Semiremorcile pot avea dimensiuni diferite. Lățimea standard este de 2,4 metri, în timp ce înălțimea standard este de 2,5 metri. Analizează cu atenție acest aspect și ia în calcul dimensiunile mărfurilor transportate.

Alegeri în funcție de capacitate

De asemenea, semiremorcile pot avea capacități de încărcare diferite. Și aici este important să discuți cu furnizorul. Trebuie să optezi pentru un model care să fie compatibil cu greutatea mărfurilor pe care urmează să le plimbi dintr-o parte în alta.

Alegeri în funcție de alte opțiuni necesare

Pe lângă tipul de marfă, dimensiune și capacitate, sunt și alte aspecte pe care ar trebui să le iei în calcul, cele mai comune fiind:

· Numărul de axe: O semiremorcă poate avea 2, 3 sau 4 axe, în funcție de greutatea mărfurilor;

· Suspensii: De cele mai multe ori, se recomandă suspensia pneumatică, dar depinde de propriile alegeri și necesități;

· Anvelope: Trebuie să optezi pentru anvelope potrivite pentru toate tipurile de drum pe care urmează să plimbi mărfurile;

· Preț: Ai observat asta deja, prețurile variază în funcție de tip, dimensiuni, opțiuni suplimentare și brand;

· Disponibilitate: Poate modelul potrivit nevoilor tale nu este disponibil în stoc. Încearcă sa iei decizia finală înainte de a-ți asuma primul transport;

· Garanție: Nu uita de garanție! Trebuie să fii protejat.

Așadar, cel mai important sfat pe care îl poți primi este acela de a face o analiză amănunțită a modelelor disponibile în piață. Nu te grăbi și cere cât mai multe informații celor care chiar se pricep în acest domeniu.

La început poate părea destul de dificil să alegi o semiremorcă potrivită nevoilor tale, dar pe viitor va fi mult mai ușor. Deja vei prinde experiență. Până atunci, informează-te și lasă-te îndrumat atunci când ai nevoie!

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile