Există câteva modalități simple prin care poți identifica cu ușurință ochelarii de care ai nevoie, pentru care ai recomandare medicală, astfel încât să se potrivească cu forma feței, stilul și personalitatea ta.
Ochelarii sunt necesari în anumite momente ale vieții, dar pot fi și accesoriile ideale pentru definirea personalității. De aceea, înainte de a alege ramele și ochelarii potriviți nevoilor tale, trebuie să ai în vedere câteva elemente.
Dioptriile sunt stabilite după un consult medical de specialitate, dar ochelarii pot fi achiziționați astfel încât să se potrivească stilului personal.
1. Îți cunoști forma feței?
Pentru a avea rame de ochelari potrivite trebuie să le alegi ținând cont de forma feței tale. Persoanele cu față ovală pot opta pentru orice stil, atât timp cât ramele nu depășesc lățimea feței. Totodată, ramele nu trebuie să fie nici prea înguste pentru a nu lungi și mai mult fața.
Dacă ai o față rotundă, ar fi recomandat să alegi rame de formă ovală, pătrată, dreptunghiulară sau chiar și cele stil ochi de pisică, pentru o simetrie la nivelul feței.
Un chip bine proporționat se obține, pentru cei cu fețe triunghiulare, cu ochelari de vedere cu rame mai late în partea de jos, în timp ce dacă ai fața în formă de inimă este bine să te îndrepți spre ramele cu formă ovală sau ovală ușor rotunjite. Nu în ultimul rând, la o față pătrată ai nevoie de rame ușoare, rotunjite sau ovale pentru armonizarea trăsăturilor.
2. Alege culoarea ramelor
Este important ca și culoarea aleasă pentru ochelari să fie în concordanță cu nuanța tenului. Dacă ai un ten în tonuri calde ai nevoie de rame de ochelari în nuanțe de auriu, orange, galben, maro, verde-măsliniu.
Un ton rece al pielii va fi avantajat de rame în culori: negru, argintiu, mov, violet, gri, verde-oliv.
3. Confort și stil personal
În funcție de modul de viață pe care îl ai, de profesie și de nevoia de confort, poți opta pentru rame mai subțiri sau mai groase, dar și pentru mai multe perechi de ochelari. Dacă ești o persoană energică trebuie să alegi niște rame solide. Dacă însă porți ochelari doar pentru întâlnirile de afaceri, ideal este să achiziționezi o pereche cu rame fine, elegante, pentru un plus de rafinament.
4. Acordă atenție specială materiilor prime
Trebuie să acorzi o atenție sporită ramelor ochelarilor mai ales dacă ai alergie la metale. În acest caz va trebui să ai rame special create, care să nu conțină aliaje metalice, cele de plastic putând fi minunate.
5. Calitate indiferent de model
Ochelarii de calitate vor fi durabili, confortabili, se vor potrivi perfect feței și personalității, într-un cuvânt: ideali. Chiar dacă lentilele și ramele de calitate pot fi un pic mai scumpe decât cele de serie, calitatea este de necontestat.
Nu uita că tipul lentilelor este esențial și va dicta prețul final al ochelarilor.
6. Achiziții din magazine de specialitate
Produsele de cea mai bună calitate se regăsesc doar în magazinele autorizate, cu tradiție. Alege să cumperi numai de la optică medicală, sedii fizice sau online, care îți oferă garanție și siguranță.
Achiziția se face pe baza prescripției medicale emise de medicul oftalmolog. În situațiile în care ai probleme legate de modul în care ramele se așează pe nas sau de cât de jos față de sprâncene se situează aceștia, produsele vor fi ajustate în centrele acreditate.
7. Sfaturi și informații de specialitate
Specialistul de la optică medicală te poate consilia să îți găsești ochelarii potriviți pentru că are experiență. De asemenea îi poți cere sfatul pentru a achiziționa toate accesoriile și soluțiile adecvate și necesare protecției și îngrijirii ochelarilor zi de zi.
Ramele și ochelarii potriviți nevoilor tale se află în orice magazin de specialitate și te așteaptă să îi descoperi. Ce trebuie să faci? Să te gândești puțin la personalitatea ta, la locul de muncă pe care îl ai, la stilul tău de viață, dar și să ții cont de forma feței și de culoarea pielii tale. Poți solicita sfatul specialiștilor de la optică medicală pentru a avea ochelarii perfecți!