Antena 3 CNN Life Cum alegi locuință potrivită pentru familia ta: 4 sfaturi utile

Cum alegi locuință potrivită pentru familia ta: 4 sfaturi utile

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Achiziția unei locuințe reprezintă o decizie majoră, mai ales când este vorba despre locul în care urmează să stai cu familia ta. În aceste situații, nu alegi doar o locuință, ci ai în vedere mult mai multe aspecte care influențează traiul de zi cu zi.

De la locație și până la proximitatea față de magazine sau școli, există multe variabile pe care e bine să le ai în vedere. Iată, așadar, câteva sfaturi care te vor ghida în direcția potrivită.

Stabilește un buget

Este necesar să ai un buget stabilit înainte să începi căutarea pentru locuința familiei tale. Trebuie să știi câți bani poți să aloci pentru locuință, cât și pentru amenajarea interioară sau alte costuri care pot să apară. Primul pas este să analizezi situația ta financiară. Apoi, gândește-te la ceea ce îți dorești de la viitoarea ta locuință.

Cu alte cuvinte, stabilește lucrurile de care chiar ai nevoie, cum ar fi o baie în plus sau o terasă. Sau poate că vrei să fie cât mai aproape de o școală bună sau de locul tău de muncă. Toate aceste criterii pot influența bugetul tău și costul unei locuințe.

Gândește-te la dimensiuni

Este important să știi că ai suficient spațiu pentru toată familia, precum și pentru alte activități. Poate ai nevoie de o cameră pentru birou, de unde să poți lucra de acasă, sau de o cameră de oaspeți. Ori ai în plan să îți mărești familia. Ia în calcul toate aceste aspecte, astfel încât să știi că ai o locuință suficient de spațioasă.

Există numeroase ansambluri rezidențiale în București construite recent care îți oferă tot felul de facilități, precum și suficient spațiu pentru întreaga familie. Poți să alegi chiar și apartamente cu spațiu verde dacă vrei să petreci mult timp afară, în aer liber, alături de copii.

Alege locația potrivită

Ai opțiunea de a alege între numeroase cartiere rezidențiale în București. Important este să analizezi locația și ce facilități îți oferă. Poate vrei să ai în apropiere un mijloc de transport sau restaurante. Sau poate vrei să te muți într-un complex rezidențial în București, în apropiere de parc sau de școli, librării ori piscină.

Verifică ofertele astfel încât să faci alegerea potrivită. O locuință ideală pentru familie ar trebui să fie în apropiere de parcuri sau spații verzi, să se afle într-o zonă liniștită și sigură, cu acces facil la magazine sau la zone de promenadă ori chiar spitale sau locul tău de muncă.

Vorbește cu un agent imobiliar

Uneori, poate fi dificil să găsești locuința de care ai nevoie pe cont propriu. În acest caz poți să apelezi la ajutorul unui agent, care te poate îndruma mai ușor spre decizia potrivită. Este necesar să știi ce îți dorești de la viitoare ta locuința și să comunici clar cu agentul despre aceste lucruri.

În acest fel nu riști să vezi prea multe locuințe care nu ți se potrivesc sau nu se încadrează în bugetul tău. Dacă ai o anumită locație în minte, roagă agentul să caute doar în zona respectivă. În același timp, agentul îți poate oferi sfaturi care să te ajute să iei o decizie finală.

Poate că pare dificil să știi de unde să începi căutarea unei locuințe pentru familia ta. Există numeroase aspecte de care trebuie să ții cont, precum dimensiunea sau proximitatea față de școli, parcuri sau birou. Tocmai de aceea este important să îți stabilești un buget, o lista clară cu necesități și, dacă e necesar, să apelezi la ajutorul unui agent imobiliar

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile