Antena 3 CNN Conținut plătit Cum alegi dimensiunea gresiei în funcție de suprafața băii

Cum alegi dimensiunea gresiei în funcție de suprafața băii

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 11:06 23 Apr 2024 Modificat la 12:45 21 Oct 2024

Așadar, nu este o alegere de moment, ci devine o investiție pe termen lung. Imaginează-ți doar - plăcile nepotrivite ca dimensiune și nuanță pot minimiza efectul vizual și pot da senzația de supraaglomerare.

Ce presupune mai exact achiziția de gresie și faianță baie, dar și cum o poți integra în spațiul disponibil poți afla în rândurile de mai jos.

Tipuri de dimensiuni pentru gresie

Unul dintre cei mai importanți factori de achiziție este dimensiunea. Înainte să pleci la cumpărături trebuie să ai o perspectivă de ansamblu asupra băii. Ia măsurătorile necesare și vezi de cât material ai nevoie.

Nu te rezuma doar la variantele standard - există mai multe tipuri de gresie:

  1. Tip mozaic - Mici, versatile și foarte ușor de transportat și manevrat. Sunt adesea folosite ca accente sau pentru a crea modele inedite. Instalarea e destul de migăloasă, vei avea nevoie de experiența unui specialist în domeniu pentru a obține rezultatele dorite.
  2. Medii - Disponibile între 30x30 și 60x60 cm. Sunt unele dintre cele mai populare variante, tocmai datorită flexibilității de montare. Se folosesc cu precădere în băile standard, unde nu există limite în privința spațiului, dar nici nu se pot integra prea multe elemente.
  3. Mari - Reprezintă alternative bune pentru băi matrimoniale sau bucătării principale. Sunt disponibile în multe dimensiuni și modele, dar trebuie să ai grijă în ceea ce privește montajul. Chiar dacă sunt mai puțin plăci, va trebui să ai în vedere chiar și cele mai fine detalii.

Nu doar dimensiunea contează atunci când faci investiția finală. Indiferent că optezi pentru gresie mozaic sau pentru variante mari, e important să iei în calcul și:

  1. Materialul - Plăcile pot fi fabricate din porțelan, marmură sau piatră naturală. E important să alegi în funcție de nevoi și buget.
  2. Culoarea și finisajul - Optează pentru un design care să se încadreze perfect cu stilul de amenajare abordat.
  3. Nivelul de rezistență - Ține cont de traficul din încăpere, dar și de cerințele în materie de confort și funcționalitate.

Cum alegi gresia potrivită pentru baie mică

Poate cea mai mare provocare pe care o poți întâmpina este să amenajezi o baie mică. Cu cât locul este mai compact, cu atât ideile creative sunt mai limitate.
Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul și să obții o baie cu personalitate iată câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere:

  1. Evită plăcile de gresie pentru baie cu modele elaborate, deoarece pot crea o senzație de aglomerație. Optează în schimb pentru alternative simple, care pot crea accente subtile. Nu uita că locul trebuie să te reprezinte în totalitate - așa că vino cu un touch personal.
  2. Păstrează o paletă cromatică neutră. Culorile deschise crează o atmosferă familiară și maximizează cu succes efectul vizual. Printre cele mai recomandate nuanțe se numără alb, crem sau bej pentru că reflectă lumina și au un design sofisticat.
  3. Folosește oglinzi pentru a crea iluzia de spațiu. Poți opta fie pentru seturi complete, fie pentru o variantă de mari dimensiuni. De asemenea, profită de avantajele luminii naturale. Baie este locul dedicat relaxării și îngrijirii personale, iar iluminatul are un rol esențial în obținerea unui ambient confortabil.

Amenajarea băii nu a fost nicicând mai facilă. Tot ce trebuie să faci este să te orientezi către plăcile potrivite de gresie și faianță. Există multe modele disponibile - de la cele supradimensionate până la cele tip mozaic.

Dacă vrei să valorifici estetica încăperii, dar și să te bucuri de avantaje tehnice pe termen lung nu ezita să urmezi sfaturile de mai sus!

Etichete: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole