Datorită numărului mare de cereri pentru transportarea mașinilor dintr-o locație în alta s-a dezvoltat domeniul tractărilor auto profesionale.
Sunt multe firme și operatori autorizați pentru efectuarea transporturilor de tip tractări auto, iar aceștia au nevoie de utilaje și echipamente speciale, care trebuie să se încadreze în condițiile de calitate și siguranță rutieră cerute de legislația în vigoare.
Pentru un nivel optim de calitate la prețuri convenabile se recomandă achiziționarea de maşini de tractare pe Truck1 România, furnizor autorizat, cu experiență îndelungată în selectarea și comercializarea vehiculelor noi și second hand, pentru uz civil și industrial.
La alegerea vehiculelor de tractare se vor lua în considerare următoarele aspecte: greutatea remorcii, puterea de tractare, sistemul de frânare, tipul de tracțiune, modalitatea de tractare și tipul de motor, în funcție de combustibilul utilizat (benzină, diesel ș.a.).
Sunt necesare platforme de tractare pentru greutăți mari și transporturi agabaritice. Este obligatorie ancorarea mașinii la toate roțile, chiar și atunci când este vorba despre tractări pe distanțe scurte. De asemenea trebuie să existe posibilitatea de acordare a asistenței auto, pentru că tractarea poate să nu fie necesară, dacă defecțiunea este minoră și se rezolvă la fața locului.
Dacă este vorba despre tractări internaționale, trebuie respectate condițiile din fiecare țară ce urmează să fie tranzitată, de aceea se recomandă alegerea unor mașini de tractare dotate cu cele mai noi echipamente de siguranță, semnalizare și reducere a emisiilor poluante.
Documentele de drum trebuie să conțină reviziile la zi, cartea tehnică, specificațiile de proveniență și foaia de parcurs. Asigurarea este obligatorie, iar adaptarea vitezei de rulare la condițiile de trafic reprezintă o necesitate pentru siguranța rutieră a mașinii de tractare și a vehiculelor pe care le transportă.
Mașinile de tractare profesionale pot fi autospecializate ce au platformă cu troliu, platformă cu macara sau cu cârlig. În acest caz sunt blocate roțile din spate ale vehiculelor, iar tractarea se face pe roțile neblocate. Tractarea trebuie realizată doar cu sufe și bare omologate, care sunt montate corespunzător.
Echipamentele de tractare necesită sisteme speciale de iluminare și semnalizare, iar funcționarea acestora este obligatorie pe durata transportului și la staționarea pe drumurile publice. Este important de reținut faptul că mașinile pot fi tractate doar dacă sunt înmatriculate, în caz contrar este necesară utilizarea unei platforme de transport autovehicule.
Toate aceste detalii tehnice și logistice necesită colaborarea cu firme specializate în domeniu, de aceea truck1.ro reprezintă prima opțiune la achiziționarea unor mașini de tractare optime pentru rularea în bune condiții pe drumurile din țară și din străinătate.