Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cum alegi carnea de pește. Trucuri simple

Cum alegi carnea de pește. Trucuri simple

Medicii, nutriționiștii și specialiştii din Organizația Mondială a Sănătății ne încurajează să mâncăm mai mult pește, deoarce consumul de acizi grași Omega-3 garantează o mulțime de beneficii. Însă, nu este suficient doar să includem în alimentația noastră acest aliment, e important să știm și cum să îl alegem, pentru a fi siguri că avem parte de un pește proaspăt și bun.

de Georgiana Adam    |   

"Cel mai sfânt test, la orice peste, este atigerea, să nu fie moale, în special în zona burții. Trebuie să fie ferm, să nu ne intră degetul practic în burta peștelui. Chiar dacă sunt anumite sortimente care prin caracteristicle lor sunt așa, în momentul în care am luat degetul, în genera își revine foarte ușor la forma inițială, are o elasticitate", spune Bogdan Meica, managing partner raionul Floreasca.

De asemenea, şi branhiile pot fi un indiciu important pentru a verifica prospeţimea peştelui. 

"Tot ce ţine de zona de branhii, în general să fie un aspect viu, să nu pară practic mort. Foarte important este şi mirosul. În orice moment la peşte, când simţim un miros care pare că nu este ce ar trebui să fie,  nu ne mai punem întrebarea dacă e ok sau nu, pur şi simplu e mai safe să spunem nu".

De-a lungul tipmpului, mulţi dintre consumatori sau obişnuit să verifice peştele şi după ochi.

"În momentul în care nu sunt clari sau sunt puţin tulburi, spun că peştele nu este proaspăt. Ăsta chiar e un mit. În mare parte, peştele proaspăt se transportă cu fulgi de gheaţă deasupra şi în momentul în care gheaţa ajunge în contact cu ochii peştilor, se întâmplă fenomenul de ardere şi poate să apară această peliculă albă, peştele să fie extrem de proaspăt, dar ochii să pară tulburi. Nu e cel mai relevant test".

De asemenea, Bogdan recomandă achiziţionarea peştelui întreg. Mai multe sfaturi, în materilul video de mai sus.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile