Antena 3 CNN Actualitate Cum acționează Balena Albastră! Psiholog: „Şi copiii de 8 ani ştiu. E o traumă!”

Cum acționează Balena Albastră! Psiholog: „Şi copiii de 8 ani ştiu. E o traumă!”

Balena Albastră. Psihologul Ionuţ Rizescu, care tratează, în prezent, un pacient în vârstă de 12 ani, salvat la timp de părinţii săi, spune că jocul Balena Albastră ajunge să îl traumatizeze pe copil şi îl face să îşi piardă încrederea în sine.

„Acest joc le distruge prima dată încrederea în sine. Acele sarcini de a se trezi dimineaţa, la 04.20, şi a vizualiza un film de groază sau a se urca pe marginea unui bloc şi a merge în echilibru sunt cumplite pentru copii. E o traumă. Şi atunci fiind foarte temători, copiii încep să nu mai realizeze ce e corect şi ce nu. Ăsta e primul pas“, explică specialistul, într-un interviu pentru adevarul.ro.

„După pierderea încrederii, jucătorii trec peste anumite etape şi au impresia că sunt mai puternici. După părerea mea, chiar devin mai puternici, dar în sensul negativ, adică ar putea să facă mai mult rău decât au făcut-o până atunci. Se vehiculează despre acest joc peste tot, în toate mediile. Absolut toţi copiii ştiu despre acest joc. Am fost frapat să aflu şi de la copii de 8-9 ani că ştiu foarte multe amănute despre joc“, mai spune Rizescu.

Băiatul pe care îl consiliază acum este un caz fericit, însă psihologul spune că a fost foarte greu să se apropie de pacient.

Subiecte în articol: balena albastra
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile