Antena 3 CNN Externe Diaspora Cum a reușit o româncă din Spania să păcălească un pensionar cu aproape 1 milion de euro

Cum a reușit o româncă din Spania să păcălească un pensionar cu aproape 1 milion de euro

de Daniela Chihaia    |   

Tribunalul Provincial din Cantabria a emis un mandat de arestare international pentru o româncă, angajată la un club de noapte din regiune, care a fost condamnata la șase ani de inchisoare pentru o escrocherie de aproape un milion de euro, victima fiind un client cu care stabilise o relaţie de „prietenie intimă”.

În urma unei sentințe a tribunalului, femeia a fost citată pentru a merge la închisoare, dar nu s-a prezentat la data stabilită, autoritățile aflând că circulă între mai multe țări europene și lucrează „pe cont propriu”, potrivit presei spaniole. Pentru că nu a fost localizată la ultima adresă cunoscută din Spania, femeia a fost dată în urmărire internațională, potrivit presei spaniole.

Românca a fost trimisă în judecată în ianuarie 2021 la Tribunalul Provincial Cantabria, iar în urma procesului, femeia de 35 de ani la acea dată, a fost condamnată la șase ani de închisoare. Sentința a fost confirmată și de instanța supremă.

Magistrații au mai stabilit o amendă de 4.320 de euro și o despăgubire de 922.000 de euro, suma fraudată de la victimă și pe care bărbatul a obținut-o prin vânzarea a trei proprietăți și din cinci împrumuturi pe care le-a făcut de la un prieten și de la patru bănci.

Cine este bărbatul păcălit și cum a ajuns în această situație

Bărbatul escrocat este un profesor pensionar. I-a dat femeii aproape 1 milion de euro în decurs de 3 ani, sub diferite pretexte: că suferă de diverse boli grave, că are de făcut operații, că a suferit accidente sau are probleme în familie.

Cei doi s-au cunoscut în 2015 în clubul în care lucra femeia, iar pensionarul s-a îndrăgostit de ea. Foarte curând ea a început să-i ceară bani pentru diverse cheltuieli. „Știa perfect că nu-l înșel și că trebuie să mă plătească pentru a fi cu mine. Banii erau pentru mine", a spus femeia în proces, sugerând că acesta i-a plătit, de fapt, serviciile sexuale.

Ancheta a stabilit că femeia a luat de la pensionar 922.000 de euro între 2015 și 2017, adică 307.333 de euro anual și mai mult de 842 pe zi.

Ni se pare o sumă mai mult decât excesivă pentru prestarea de servicii sexuale”, au concluzionat magistrații.

Mai mult, din anchetă a rezultat clar că femeia a folosit diferite pretexte pentru a stoarce bani de la pensionar. Printre altele, i-a spus că a trebuit să fie operată pentru a-i fi extirpat uterul și ovarele, dar și pentru o tumoare pe creier, că banii ei sunt într-o bancă din România, dar au fost furați de hackeri.

După ce femeia și-a dat seama că nu mai putea să obțină niciun ban de la pensionar, a întrerupt orice legătură cu el, a renunțat la jobul pe care îl avea și s-a mutat într-o altă locuință.

Până în prezent, pensionarul nu a recuperat niciun euro din banii cu care a fost escrocat.

Subiecte în articol: escrocherii români în Spania Spania
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile