Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Cum a reușit câinele Gita să îşi salveze stăpânul de 84 de ani care s-a rănit la picior

Cum a reușit câinele Gita să îşi salveze stăpânul de 84 de ani care s-a rănit la picior

de Claudia Popovici    |   

Gita, un câine, în vârstă de 13 ani, a devenit un erou în comitatul Stevens, situat în partea de nord-est a statului Washington, după ce şi-a salvat stăpânul de 84 de ani care s-a rănit la picior şi nu s-a mai putut deplasa pentru a-şi lua medicamentele din cabana unde locuiau. Cățelușa Giţa a reuşit să atragă atenţia unui poliţist de pe o stradă şi l-a condus apoi la locul unde era stăpânul ei rănit. 

Incidentul s-a petrecut pe 25 septembrie, într-o zonă rurală din Washington, acolo unde căţeluşa Gita se afla cu stăpânul ei, în vârstă de 84 de ani, la o cabană.

La un moment dat, bărbatul s-a rănit la picior și nu s-a mai putut ridica timp de câteva ore. Văzându-şi stăpânul în suferință, Gita a ieșit la drumul principal și s-a așezat în mijlocul șoselei pentru a atrage atenția. Un poliţist local a văzut-o, dar inițial nu a înțeles că ceva nu era în regulă. Încercând să o urce în mașină, Gita a refuzat, iar ofițerul a decis să o lase și să cerceteze zona.

Ulterior, după ce nu a găsit pe nimeni, ofițerul s-a întors la Gita, care de această dată a condus polițistul pe un drum nemarcat, până la cabana stăpânului ei. Astfel, ofițerul a auzit strigătele de ajutor ale bărbatului și a reușit să îl găsească și să îl ajute.

Potrivit agentului bărbatul rănit avea afecțiuni medicale care necesitau anumite medicamente pe care nu le-a mai putut lua după ce a căzut și și-a rănit piciorul 

„El ... ar fi putut avea consecințe grave dacă nu ar fi fost găsit”, a spus biroul șerifului.

Capacitatea Gitei de a fi „o fată bună și un adevărat erou” în momentul de nevoie al stăpânului ei, în vârstă de 84 de ani, după accidentarea sa la cabana lor pe 25 septembrie, a dus la „salvarea vieții sale în acea zi”, a declarat biroul șerifului din comitatul Stevens într-un comunicat.

„Loialitatea și eroismul prietenilor noștri blănoși nu încetează să ne uimească”, a adăugat agenția.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile