Antena 3 CNN Externe Cum a reușit un bărbat să se urce fără bilet în două avioane, în Germania. A doua oară a zburat până în Suedia

Cum a reușit un bărbat să se urce fără bilet în două avioane, în Germania. A doua oară a zburat până în Suedia

de Adrian Iclozan    |   

Un bărbat a reușit, două zile la rând, să se îmbarce fără bilet la bordul a două avioane pe aeroportul din Munchen, transmite Agerpres, care citează AFP.

"Politia aeroportului a deschis o anchetă pe numele unui cetățean norvegian de 39 de ani pentru tulburarea ordinii publice și pentru transport fraudulos", au confirmat autoritățile germane.

Ancheta va trebui să explice cum a reușit pasagerul să se sustragă controlului automat al biletului de îmbarcare, înaintea controlului de securitate, a explicat un purtător de cuvânt al aeroportului din Munchen.

Potrivit acestuia, personalul care permite accesul la îmbarcare a fost notificat în legătură cu incidentul, iar efectivele au fost întărite.

Până la finalizarea anchetei, presa germană a reconstituit aventura norvegianului.

Astfel, în data de 4 august acesta s-a sustras fără probleme controlului biletelor la îmbarcare, plasându-se foarte aproape de un alt pasager, după cum a relatat site-ul cotidianului Bild.

El a urcat apoi la bordul unui avion alături de alți călători. Frauda a fost constatată abia după ce îmbarcarea s-a încheiat.

Atunci, personalul de bord a sesizat că norvegianul nu avea loc și nici bilet.

Pasagerul fraudulos a fost predat poliției, care a deschis o procedură împotriva acestuia, dar l-a lăsat în libertate.

A doua reușită "fără bilet" a norvegianului: a zburat până în Suedia

A doua zi, bărbatul a recidivat și a reușit din nou să urce într-un avion aplicând aceeași schemă.

De data aceasta, aparatul, aparținând companiei Lufthansa, a decolat cu el la bord și a aterizat la Stockholm, în condițiile în care nu toate locurile din aeronavă erau ocupate.

La Stockholm, norvegianul a fost arestat după ce a atras atenția polițiștilor, întrucât dorea să se întoarcă imediat la Munchen.

Pasagerul nu prezintă niciun pericol, iar ancheta a stabilit că nu avea nicio intenție de a perturba traficul aerian, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Aeroportul din Munchen a mai fost, recent, scena altor incidente: în luna mai, mai mulți militanții ecologiști s-au lipit de pistă cu adeziv, ceea ce a determinat anularea a zeci de zboruri.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile