Antena 3 CNN Externe Cum a înfuriat o pensionară de 75 de ani Consiliul Local, după ce și-a asfaltat singură drumul din fața casei

Cum a înfuriat o pensionară de 75 de ani Consiliul Local, după ce și-a asfaltat singură drumul din fața casei

de Claudia Popovici    |   

Jenny Paterson, o femeie de 75 de ani din regiunea Caithness, Marea Britanie, a decis să-şi repare singură drumul din fața casei sale, folosind unelte banale de grădinărit. Vorbim de o groapă de 3.6 metri pe care femeia a considerat-o extrem de periculoasă atât pentru ea, dar şi pentru vecini şi trecători. Astfel, sătulă să mai aştepte o decizie de la Consiliul Local , femeia s-a apucat de treabă. Pe parcurs, la misiune s-a alăturat şi o vecină. În schimb, autorităţile au acuzat că astfel de practici pun autorităţile în încurcătură, scrie The Guardian. 

Femeia a descris presei locale că a fost obligată să trăiască cu un „crater de 3,6 metri lungime” în fața casei sale, pe strada principală din satul Halkirk, rezultat al unor lucrări de săpături care nu au fost niciodată reasfaltate, precum și alte denivelări și ridicături.

„Apa care se adună acolo mă enervează,” a declarat ea şi pentru BBC Radio Scotland. „Peretele exterior al casei mele este destul de umed și nu sunt inginer structurist, dar mă întreb dacă asta este parte din problemă.”

Aşa că a luat decizia să rezolve singură problema. A început să curețe șanțul din fața casei, care se umple regulat cu resturi și pământ, apoi a decis să folosească ce a curățat pentru a astupa găurile.

Apoi a folosit o greblă, o lopată, o găleată și o cazma și a petrecut trei ore și jumătate nivelând o porțiune inegală a drumului. La misiune s-a alăturat apoi şi o vecină. 

„Vecina mea minunată, Jen MacDonald, care locuiește lângă mine, m-a ajutat și am abordat problema împreună. Femeia şi-a motivat demersul si prin faptul că zona în care locuiește acces la o sălbăticie nealterată, peisaje maritime dramatice și priveliști spectaculoase ale aurorei boreale, iar această groapă din faţa casei sale făcea cu adevărat notă discordantă. 

„Ne mândrim cu împrejurimile noastre, la fel cum o face întregul Halkirk. Este un sat frumos, dar simt că consiliul din Caithness nu prea este interesat de noi. Așa că depinde de noi", a mai spus ea.

„Amândouă ne-am lăsat un pic purtate de val și am încercat să nivelăm zona pentru a ține apa la distanță.”

Pensionara s-a angajat la această misiune împotriva recomandărilor medicului. Însă, ea a explicat că, în ciuda problemelor de sănătate pe care le are, nu a putut să stea degeaba şi să nu facă nimic. 

„Am avut o operație acum două luni și mi s-a spus să nu ridic lucruri,” a recunoscut ea, „dar mă simt bine și oricum nu sunt genul de persoană care să stea și să nu facă nimic.”

Paterson a spus că starea drumurilor din zonă era „rușinoasă”. „Este un sat mic și frumos, cu un consiliu comunitar grozav, dar, din păcate, toate drumurile au nevoie disperată de reparații. Nu pot să astup fiecare groapă, așa că mi-am astupat-o pe a mea,”, a mai spus ea

Reacţia Consiliului local 

Un purtător de cuvânt al consiliului Highland a declarat: „Deși consiliul înțelege preocupările legate de reparațiile gropilor, nu este potrivit ca indivizii să întreprindă reparații pe drumurile publice.

„Aceasta ridică probleme de sănătate și siguranță pentru persoanele implicate și, eventual, invalidează asigurarea consiliului în cazul în care se fac cereri de despăgubire. Serviciul face tot posibilul pentru a efectua reparații cât mai prompt cu resursele disponibile. Gropile sau alte defecte pot fi raportate consiliului folosind formularul online ‘raportați o problemă’", a transmis un purtător de cuvânt al consiliului

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile