Potrivit Adevărul, Borcea a înființat în orașul Zlatna două firme, una de procesare a cărnii, deschisă alături de Cornel Țălnar, și una de îmbuteliere a gazului.
La firma de procesare a cărnii, Borcea și Țălnar nu au apărut niciodată ca acționari, ci au administrat societatea prin intermediul unor persoane din Alba Iulia.
Compania este în faliment din 2010, dar înainte de decizia Tribunalului, Borcea a scăpat de firmă prin metoda "boschetarul". Prin această metodă, acționarul companiei cedează legal firma către persoane fără adăpost, care își duc traiul cu greu, persoane muribunde sau persoane străine, astfel încât răspunderea pentru aceste datorii să înceteze în scurt timp.
Borcea și-a vândut compania către doi cetățeni irakieni, Hussein H. Hassan şi Amaar A. Ghanam, iar lichidatorul companiei a avut probleme în intra în posesia documentelor contabile și chiar a existat o plângere penală.
Fabrica de mezeluri, care între anii 2002 și 2006 a înregistrat profit de 1-2 milioane de euro, este acum în faliment și are datorii de 2,8 milioane de lei.
A doua firmă, cea de îmbuteliere a gazului, a intrat în insolvență în 2014, iar Borcea a renunțat la procesul de reorganizare și urmează ca bunurile companiei să fie vândute. Firma figurează cu datorii de 13,75 de milioane de lei. Datoriile sunt greu de recuperat și cel mai probabil statul va rămâne cu o gaură de circa 3,6 milioane de euro.
Borcea, 46 de ani, a fost condamnat pe 4 martie 2014 la șase ani și patru luni de închisoare în "Dosarul Transferurilor".