Antena 3 CNN Externe Culisele retragerii lui Biden. Cele trei persoane care au știut. Times: Unii membri ai staffului au plâns

Culisele retragerii lui Biden. Cele trei persoane care au știut. Times: Unii membri ai staffului au plâns

de Georgiana Marina    |   

Joe Biden aproape că luase decizia de a se retrage din cursa prezidențială din 2024 până sâmbătă seara, dar majoritatea staffului său nu a știut nimic până în ultimul moment, scriu mai multe publicații internaționale.

Președintele Joe Biden a anunțat duminică la 13.45 decizia de a renunța la cursa prezidențială din SUA, postând o scrisoare în locul unei declarații video în care ar fi riscat să apară „bolnav și răgușit”, simptome persistente și specifice îmbolnăvirii cu COVID-19, potrivit The New York Times.

În acea dimineață, potrivit Times, el a sunat trei persoane din anturajul său, pentru a le anunța despre decizia pe care urma să o ia: vicepreședintele Kamala Harris, șeful de cabinet al Casei Albe Jeff Zients și președintele de campanie Jen O'Malley Dillon.

Consilierii săi de campanie, convocați de Zients, au fost informați printr-un apel video la 13:45 despre decizie, chiar în momentul în care anunțul de retragere a fost publicat, scrie The Washington Post. Președintele le-a mulțumit consilierilor pentru munca depusă, potrivit Times.

Zients a organizat apoi alte două apeluri, unul cu alți oficiali de la Casa Albă și celălalt cu cabinetul lui Biden, pentru a confirma că scrisoarea pe care o vedeau pe rețelele sociale era reală.

Unii membri ai staffului, a raportat Times. De altfel, reacțiile lor au variat de la șoc la ușurare.

„Sunt multe de făcut – și așa cum spune președintele Biden, nu există nimic pe care America să nu-l poată face atunci când lucrăm împreună”, a scris Zients într-un mesaj către întreaga echipă a Casei Albe la 2:26 după-amiaza, scrie The Washington Post.

Unii consilieri ai lui Biden și-au exprimat întristarea și frustrarea că nu au fost informați. Mai mulți au spus pentru The Washington Post că vineri și sâmbătă li s-a spus să continue să lucreze și să se implice în continuare în campanie, pentru că aceasta continuă.

Un delegat, Nick Koenig, a declarat pentru Times că un angajat al echipei de campanie a lui Biden l-a sunat duminică la ora 13:12, întrebând dacă campania continuă. Alți susținători au raportat că au primit un e-mail de strângere de fonduri din campania Biden la 13:38, cu opt minute înainte ca scrisoarea să apară. „Este o prostie”, a spus Koenig.

„Nu cred că știa cineva din Delaware (casa de vacanță a lui Biden – n.r.)”, a declarat un oficial pentru Politico.

Biden s-a izolat în weekend la casa sa de vacanță din Rehoboth Beach, Delaware, alături de câțiva membri ai familiei și apropiați, Steve Ricchetti și Mike Donilon și a discutat „foarte serios” despre cifrele din sondaje.

Ricchetti și Donilon au fost cei care l-au ajutat să redacteze scrisoarea sâmbătă seara, potrivit Times.

Comitetul pentru reguli şi statut al Convenţiei Democrate a anunţat că se va reuni miercuri pentru a decide când şi cum va fi ales viitorul său candidat la preşedinţie, informează The New York Times.

"În zilele următoare, partidul va demara un proces transparent şi disciplinat pentru a merge mai departe, ca un Partid Democrat unit, cu un candidat care îl poate învinge pe Donald Trump în noiembrie", a scris şeful partidului, Jaime Harrison, într-un comunicat.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile