Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cu ce să cureți fructele și legumele ca să elimini chimicalele. Avertisment de la un nutriționist: „Simpla spălare cu apă nu e suficientă”

Cu ce să cureți fructele și legumele ca să elimini chimicalele. Avertisment de la un nutriționist: „Simpla spălare cu apă nu e suficientă”

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 22:41 15 Ian 2020 Modificat la 22:41 15 Ian 2020

O metodă tradiţională este clătirea cu apă şi oţet de mere. Umpleţi un bol mare de salată cu apă în care turnaţi oţet de mere. Folosiţi aproximativ o lingură de oţet pentru fiecare litru de apă.

Lăsaţi legumele sau fructele în apă timp de cinci minute şi curăţaţi apoi mizeriile. În cazul cartofilor, morcovilor sau păstârnacului, le puteţi curăţa folosind o perie curată. Clătiţi apoi!

Puteți pune vegetalele într-un castron cu apă în care aţi adăugat trei-patru linguriţe de bircabonat de sodiu. Lăsaţi-le preţ de câteva minute şi apoi clătiţi sub un jet puternic de apă.

Sursa: doctorulzilei.ro

Etichete: chimicale
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole