Partidul "se îndreaptă spre dispariția politică sau irelevanță politică", a mai spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, după ce Cioloş a anunţat şi că îşi face un nou partid, REPER, potrivit digi24.ro.
"Nu era o nevoie imperioasă de așa ceva? Nu simțeați că e nevoie de încă un partid? Vine să împlinească o cerință națională, în momentul de față, domnul Cioloș.
CTP, ironic: "Nu era o nevoie imperioasă de așa ceva? Nu simțeați că e nevoie de încă un partid?"
Eu i-am votat pe oamenii ăștia în 2019, la alegerile europarlamentare – USR se numeau atunci. Chiar am crezut, atunci, pentru scurtă vreme, au avut grijă să mă liniștească, să mă dezamăgească rapid. Dar pentru scurtă vreme am crezut că ar putea să fie o soluție (...).
Păi cercul ăsta restrâns are un singur mare defect – că în el n-a reușit să intre domnul Cioloș. Adică domnul Cioloș nu a reușit să-și facă propriul lui cerc restrâns în partid și au reușit domnii imediat invocați de un alt membru USR, domnii Barna, Ghinea și Drulă.
Ei trei sunt considerați triumviratul care conduce acolo. Asta e problema domnului Cioloș, care spune mai departe că "nici dorința, nici maturitatea de accepta greșelile trecutului nu se vede". Ba da! Se vede, după părerea mea", a spus CTP.
Întrebat dacă crede că noua construcție politică a lui Cioloș are vreo șansă, gazetarul a spus:
"Nu! Eu am spus lucrul ăsta din momentul în care Dacian Cioloș a dat bir cu fugiții de acolo. De ce a dat bir cu fugiții? Domnul Cioloș o spune: este obsesia unor membri de acolo legată de dispariția politică. Le e frică să nu dispară politic și de aceea s-au făcut greșeli, se produc fracturi, pentru că le e frică să nu dispară politic.
Da, e corect ce spune Dacian Cioloș, dar trebuie să înceapă cu sine. Dânsul a câștigat alegerile, a devenit președintele USR PLUS și după aceea, într-un gest care n-a fost egalat decât de Emil Constantinescu în istoria politică a României, pur și simplu a plecat de acolo după trei luni.
Nici măcar n-a încercat să facă ceva după ce a fost votat de oamenii ăia în mod democratic. Cum să pleci după trei luni? Sigur că e greu să reformezi așa cum vezi tu partidul ș.a.m.d., dar nu pleci după trei luni.
CTP: "Cum să pleci după trei luni? A plecat pentru că a văzut că dispare politic, că nu reușește să-și impună oamenii"
A plecat pentru că a văzut că dispare politic. Că nu reușește să-și impună oamenii. Nu reușește să-și facă el cercul intern restrâns. (...).
Iată ce oferă, în acest moment, votanților acest partid. Acest partid care a ajuns la 9 procente. Procesul de autodistrugere al USR a fost riguros realizat de propriii săi membri.
Se îndreaptă spre dispariția politică sau irelevanță politică, tocmai despre care vorbea Dacian Cioloş", a spus gazetarul CTP.