Radu Tudor a comentat subiectul în ediția de luni a emisiunii ''La ordinea zilei''.
''Nu poți să întrebi pe altcineva dacă vreun judecător e ofițer acoperit, decât pe servicii. În mod evident, în nicio țară din lume niciun serviciu nu vine să spună domn' președinte, să trăiți, știți, avem doi la Înalta Curte, unul la Curtea de Apel și doi la Tribunalul Dâmbovița care dau deciziile pe care le dorim noi. Niciun serviciu din lume nu face un lucru ca acesta și niciodată o structură de informații sau de contrainformații nu va recunoaște că a racolat un om în interesul securității naționale. Nu ai altă variantă decât să crezi în CSAT și în cuvântul lui Klaus Iohannis'', a spus Radu Tudor.
Radu Tudor a adăugat că, de acum incolo, acest subiect extrem de sensibil va fi marcat de garanția președintelui Klaus Iohannis, președinte al CSAT, că nu sunt magistrați acoperiți. Orice probă contrarie va afecta imaginea președintelui.
Comunicatul CSAT:
"Din dispoziţia Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, în anul 2015, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a verificat, în conformitate cu prevederile art. 7, alin. (3) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, prin instituţiile abilitate, la solicitările Consiliului Superior al Magistraturii şi ale Ministrului Justiţiei, veridicitatea declaraţiilor judecătorilor, procurorilor, magistraţilor-asistenţi, personalului de specialitate juridică asimilat acestora şi personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, în sensul că cei în cauză nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii.
În urma verificărilor efectuate de către instituţiile abilitate, s-a constatat că judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat acestora şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii.
Rezultatele verificărilor au fost comunicate atât Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi Ministerului Justiţiei, în funcţie de instituţia care a solicitat efectuarea acestora."