Antena 3 CNN Sport JO 2024 Criză de ouă la JO 2024: Sportivii se plâng că lipsesc mai multe alimente în satul olimpic din Paris

Criză de ouă la JO 2024: Sportivii se plâng că lipsesc mai multe alimente în satul olimpic din Paris

de Mia Lungu    |   

Mai mulți sportivi de la JO 2024 s-au plâns de o lipsă de alimente în satul olimpic din Paris, potrivit BBC.

Conform ziarului francez L'Équipe, cantitatea de alimente disponibile, în special ouă, care au fost raționalizate miercuri la micul dejun, și carne la grătar, este insuficientă, potrivit concurenților.

Partenerul oficial de catering al satului olimpic, Sodexo Live!, a confirmat „o cerere foarte mare” pentru anumite produse și a declarat că „volumele vor fi mărite” pentru a „satisface nevoile sportivilor”.

Satul olimpic urmează să servească aproximativ 13 milioane de mese în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

„S-a solicitat revizuirea în creștere a cantităților prevăzute inițial, pe care grupul le va putea satisface”, a confirmat un purtător de cuvânt al grupului Carrefour, care este însărcinat cu aprovizionarea cu produse proaspete a Satului Olimpic.

Un sfert din toate ingredientele vor fi obținute pe o rază de 250 km de Paris, iar 20% vor fi certificate ca fiind ecologice

Hrănirea a 15.000 de sportivi internaționali din 208 teritorii și națiuni, plus echipele de sprijin, oficialii și voluntarii, este o sarcină uriașă.

Pe parcursul celor două perioade de 15 zile ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice, vor fi servite peste 13 milioane de mese - echivalentul cantității de alimente furnizate la 10 Cupe Mondiale de fotbal.

Sportivii au acces la șase zone principale dedicate bucătăriei franțuzești, asiatice, afro-caribiene și mondiale, cu 500 de rețete diferite pentru o mare varietate de gusturi.

O cartă de calitate strictă a guvernat, de asemenea, mâncarea de la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceasta a fost elaborată pe parcursul a patru ani de muncă, cu scopul de a reduce la jumătate amprenta de carbon a meselor produse în timpul Jocurilor, în comparație cu Londra 2012.

Ca urmare, un sfert din toate ingredientele vor fi obținute pe o rază de 250 km de Paris, iar 20% vor fi certificate ca fiind ecologice. Toată carnea, laptele și ouăle vor proveni din Franța, iar o treime din alimente vor fi pe bază de plante.

În satul olimpic au fost instalate două sute de fântâni de apă, sucuri și sucuri răcoritoare și vor fi oferite numai pahare și veselă reutilizabile.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile