Antena 3 CNN Actualitate Nu se mai fac internări la Maternitatea Giulești. Naşterile înainte de termen vor fi suspendate din cauza infecțiilor nosocomiale

Nu se mai fac internări la Maternitatea Giulești. Naşterile înainte de termen vor fi suspendate din cauza infecțiilor nosocomiale

de Cristina Ştefan    |   

Mai multe secţii ale Maternităţii Giuleşti au fost închise complet pentru igienizare, iar internările au fost sistate din cauza infecţiilor nosocomiale. Astfel, naşterile înainte de termen vor fi suspendate pentru următoarea săptămână. Este vorba despre aceeaşi maternitate unde o femeie a murit în 2019 din cauza unei infecţii luate din spital.

Nașterile înainte de termen vor fi redirecționate către alte unități medicale după ce la Maternitatea Giulești, în perioada următoare, Secția de Terapie Intensivă pentru nou-născuți va fi închisă.

Vor fi sistate internările cel puțin o săptămână pentru igienizare, însă, în acest moment, Secția de Terapie Intensivă funcționează. Vor fi tratați toți bebelușii. După ce vor fi externați, se vor sista internările.

Epidemiologul unității medicale a descoperit bacterii, posibile infecții în rândul bebelușilor în Secția de Normoponderal.

Potrivit cadrelor medicale, bebelușii nu au avut simptomatologie și au fost deja externați. Și acea secție a fost, de asemenea, închisă aproximativ o săptămână, tot pentru igienizare.

Unitatea medicală a mai trecut în anul 2019 printr-un scandal uriaș, atunci când zeci de bebeluși au fost depistați cu stafilococul auriu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile