Antena 3 CNN Conținut plătit Criterii de care sa tii cont cand alegi un laptop de gaming

Criterii de care sa tii cont cand alegi un laptop de gaming

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 16:41 02 Aug 2021 Modificat la 16:41 02 Aug 2021

Fie că aceștia aleg un joc open world, unul de strategie sau jocuri cu cărți, precum Hearthstone sau Magic: The Gathering, este important să ai un sistem de gaming performant pentru a te bucura din plin de experiențele oferite.

Descoperă în informațiile următoare care sunt criteriile de care să ții cont atunci când îți alegi laptopul de gaming și găsește pe PC Garage toate componentele necesare și high-end!

Procesorul și fluiditatea programelor

Cele mai cunoscute procesoare fac parte din colecțiile Intel și AMD. Este o componentă importantă deoarece va fluidiza și organiza întreaga colecție de resurse interne. Datorită acestui proces, laptopul tău va rula toate programele și jocurile facil și fără întreruperi. Atunci când alegi procesorul, consultă numărul de nuclee, dar și frecvențele acestuia.

Placa video performantă și grafica excelentă

Placa video, sau GPU, este una dintre componentele principale ale unui sistem de gaming. Un laptop bun are nevoie de o placă high-end pentru ca jocurile să ruleze fluid, iar notebook-ul să ofere un randament cât mai bun. Ca să te poți bucura de cea mai mare grafică a jocurilor, în special a celor care necesită multe resurse: Assassin's Creed: Valhalla, Cyberpunk 2077, Ark: Survival Evolved sau GTA V.

Placa video performantă este oferită de producătorii Nvidia, Intel sau AMD. Toate acestea oferă avantaje și dezavantaje, așa că este important să compari mai multe produse înainte de a-l alege pe cel potrivit. 

Memoria RAM și preluarea rapidă a comenzilor

Majoritatea calculatoarelor din prezent au 8 GB RAM. Această capacitate este suficientă pentru toate jocurile actuale, însă dacă îți dorești un laptop de viitor, atunci investește într-un RAM de cel puțin 16 GB. 

Hard Disk-ul și spațiul de stocare

Capacitatea internă de stocare a fișierelor este, de asemenea, un element ce nu trebuie neglijat. Dacă vrei un sistem care să funcționeze fluid, să aibă un spațiu larg de depozitare, dar nici să nu coste foarte mult, atunci este recomandat să investești într-un hard disk mixt, dual între cel puțin 1TB HDD și 256 GB SSD.

Cu toate acestea, SSD-ul și HDD îți oferă numeroase oportunități, însă pentru ca fișierele tale să fie în siguranță: poze, videoclipuri, muzică și alte programe, asigură-te că salvezi tot și pe un hard extern.

Sistemul de răcire și ventilația

Atunci când îți alegi un laptop de gaming, trebuie să fii foarte atent la sistemul de răcire. Chiar dacă sunt performante, există electronice care nu oferă ventilația necesară, iar componentele din interior se pot deteriora mai repede. Modelele de calitate degajă multă căldură, iar aceasta trebuie eliberată în mod corespunzător. 

Rezoluție mare, jocuri bogate

Un display ce oferă o diagonală potrivită pentru tine, dar și o rezoluție cel puțin Full HD îți va transforma fiecare cut-scene din jocuri într-o vizită la cinema! Atunci când te interesezi de specificațiile unui ecran, ia în considerare: rata de refresh, timpul de răspuns, prezența sau absența impul lag-ului, funcția anti-glare, contrastul și opțiunile de G-Sync sau V-Sync.

Autonomia și quick save 

Chiar dacă vei folosi laptopul de gaming într-o încăpere care-ți oferă constant posibilitatea de a alimenta sistemul la o sursă de curent, este important ca acesta să aibă o autonomie mare. În primul rând, în cazul în care se întrerupe curentul, să ai timp să termini misiunea pe care o faci sau măcar să dai repede un „quicksave” înainte de a se opri dispozitivul. 

Laptopul de gaming trebuie să ofere o experiență inedită jucătorului, astfel încât acesta să se bucure de fiecare moment pe care-l petrece într-o lume virtuală. Procesorul și placa video sunt unele dintre cele mai importante componente pe care trebuie să le iei în calcul, însă nici celelalte nu trebuie neglijate!

Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole