Antena 3 CNN Actualitate Cristoiu, teorie-șoc despre reprogramarea alegerilor locale. Când ar putea ieși românii la urne și care sunt interesele ascunse ale partidelor

Cristoiu, teorie-șoc despre reprogramarea alegerilor locale. Când ar putea ieși românii la urne și care sunt interesele ascunse ale partidelor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie, însă jurnalistul Ion Cristoiu este sceptic cu privire la data înaintată. Cristoiu afirmă că știe că politicienii stau prost cu logica, însă nu înțelege cum de se pot organiza alegeri în condițiile în care autoritățile portretizează o stare de apocalipsă totală, cu previziuni sumbre despre creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus în toamnă.

de Cristina Tudorache    |   

”Alegerile locale, spre deosebire de cele parlamentare nu pot fi făcute prin televizor. La alegerile locale, trebuie să te duci tu, contracandidat, sau chiar primarul ca să stai de vorbă cu ăia - dacă au țeavă, dacă au lumină. Cum faci?! Ah, vrei să le faci un fals? Adică vrei să faci niște alegeri în care nu are loc această campanie și atunci electoratul este distribuit între cele două partide și atunci dispare USR, Pro România, PMP și alte partide noi.”, a explicat jurnalistul.

Întrebat despre propunerea partidului USR care dorește reprogramarea alegerilor, Cristoiu spune că această manevră ar fi în avantajul formațiunilor principale - PNL și PSD.

Cristoiu, teorie-șoc despre reprogramarea alegerilor locale. Când ar putea ieși românii la urne și care sunt interesele ascunse ale partidelor

Cristoiu, teorie-șoc: Alegerile ar putea fi reprogramate în martie 2021. Interesele ascunse ale partidelor

”Vor din mai multe motive. Chiar vor la anul, în martie. Fiecare are interesul propriu. PNL speră să treacă timpul pentru a veni banii de la Uniune. Culmea, la alegerile parlamentare, PSD-ul stă prost, dar la locale e peste PNL pentru că pandemia a folosit primarilor în exercițiu.”, spune Cristoiu.

El citează un sociolog care a menționat că ”septembrie este luna blestemată din punct de vedere al pesimismului. Deci, dacă faci alegeri în septembrie, te-ai curățat. Toți românii sunt pesimiști în septembrie.”

Pe de altă parte, Cristoiu dezvălui interesele PSD pentru amânarea alegerilor. El consideră că înainte de a scoate românii la urme, PSD trebuie să reolve problema șefiei partidului. Congresul pentru alegerea președintelui PSD nu va putea fi organizat în august din cauza opiniilor divergente din interiorul partidului, conform jurnalistului. ”Gruparea Teodorovici nu vrea congres online.”

Jurnalistul Cristoiu a susținut că PSD-iștii au mizat inițial pe faptul că alegătorii nu vor ieși la vot în condițiile ”atmosferei de apocalipsă”, însă a constatat că, din contră, alegătorii USR - tinerii, sunt cei care ar putea sta acasă. Jurnalistul spune că bătrânii sunt mai relaxați în ceea ce privește măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului.
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet