Antena 3 CNN Sport Cristina Neagu a anunțat că se retrage din handbal: Nu e o decizie peste noapte. Am ales momentul potrivit

Cristina Neagu a anunțat că se retrage din handbal: Nu e o decizie peste noapte. Am ales momentul potrivit

de Andreea Ştefan    |   

Cristina Neagu, în vârstă de 36 de ani, a anunțat joi seară, la Pro TV, că se va retrage definitiv din handbal la sfârșitul sezonului. Interul stânga al echipei CSM București se retrăsese deja de la echipa națională a României la sfârșitul anului 2023.

De patru ori aleasă cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu a făcut acest anunț în direct.

„Am un mesaj important pentru iubitorii handbalului. Am decis ca la finalul acestui sezon să mă retrag din activitate. Nu e o decizie peste noapte, am stat să aleg momentul potrivit. Nu există un singur motiv, sunt mai multe motive, nu vreau să fie o zi tristă din partea fanilor handbalului”, a spus Cristina Neagu.

Handbalista a explicat ulterior că își dorește să încheie cariera într-un mod memorabil și să fie alături de fani la fiecare meci din ultimul său sezon.

„Vreau să fac ceva special, o caravană, gândită de echipa de management, va merge în toate orașele, vom avea un loc special în care am să mă văd cu fanii. Sunt 25 de ani de carieră, am trăit multe momente frumoase, m-am bucurat de trofeul Ligii Campionilor și când am jucat pentru echipa națională. Am avut multe momente grele din cauza accidentărilor”, a mai spus ea.

Cristina Neagu nu este doar cea mai valoroasă jucătoare din istoria handbalului românesc, ci și un nume de renume mondial.

De patru ori aleasă cea mai bună handbalistă din lume (2010, 2015, 2016, 2018), a fost desemnată și cea mai bună tânără jucătoare în 2009, precum și MVP și golgheter al Campionatului Mondial din 2015. Cristina Neagu va rămâne pentru totdeauna o legendă a sportului.

Cu 303 goluri, ea este cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene și se pregătește să devină golgheterul all-time al Ligii Campionilor. Pentru a egala recordul de 1.141 goluri stabilit de Jovanka Radicevic, mai are nevoie să înscrie doar de șase ori.

Mesajul CSM București după anunțul retragerii din handbal al Cristinei Neagu

„Căpitanul nostru a anunțat în această seară că sezonul 2024-2025 va fi ultimul pe terenul de handbal.

Ne bucurăm că suntem parte din această călătorie fantastică a singurei handbaliste desemnată de 4 ori cea mai bună din lume și care în următoarele meciuri are șanse să devină golgheterul all-time al competiției!

Hai să trăiești istoria! Hai să o vezi jucând și să o aplauzi pe Cristina Neagu în ultimele sale bătălii din EHF Champions League! 

Ia-ți tricoul cu numărul 8 și vino duminică la CSM București - Storhamar Handball Elite, pentru spectacolul din Sala Polivalentă, de la ora 17:00!”, a transmis CSM București.

Subiecte în articol: Cristina Neagu Handbal CSM Bucuresti
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile