Activitatea principală a Centrului va fi să protejeze activele UE de atacurile cibernetice și să distribuie fondurile pentru securitate cibernetică în întreaga Uniune Europeană.
Centrul va gestiona finanțările pentru acest domeniu din Programul de Cercetare al UE, din Programul Europa Digitală, precum și din alte surse de finanțare europene dedicate inovării și cercetării.
Pe lângă prestigiu, acest nou Centru va aduce Bucureștiului și noi locuri de muncă și va ajuta la creșterea afacerilor pentru companiile locale de securitate cibernetică.
Bucureștiul va fi gazda viitorului centru cibernetic al UE pentru tehnologie înaltă și inovație, cu un ecosistem digital înfloritor, dinamic și tânăr. Capitala României va prelua această sarcină într-un mod responsabil și dedicat, în beneficiul întregii Uniuni Europene - a apreciat Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.
"Este o onoare pentru mine, ca președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, să conduc negocierile cu Consiliul UE și Comisia Europeană pentru a stabili legislația privind activitatea și competențele Centrului. Am toată încrederea că vom finaliza aceste negocieri chiar mâine, iar Centrul va deveni operațional cel mai târziu la finalul anului 2021", a declarat Cristian Buşoi.