Antena 3 CNN Life Dr. Cristian Andrei, sfaturi pentru o căsnicie fericită: "Copiii trebuie să vadă cât de frumos se privesc părinții"

Dr. Cristian Andrei, sfaturi pentru o căsnicie fericită: "Copiii trebuie să vadă cât de frumos se privesc părinții"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:35 14 Feb 2024 Modificat la 11:35 14 Feb 2024

Dr. Cristian Andrei a vorbit, la Antena 3 CNN, mai ales depre cuplurile care au copii, fiind vorba despre situațiile în care cei doi parteneri nu-și mai împărtășesc atât de des iubirea.

Specialistul atrage atenția asupra faptului că o căsnicie fericită depinde foarte mult de legătura strânsă pe care cei doi părinți reușesc să o mențină, fiind vorba despre timpul pe care aceștia îl petrec singuri.

"Puțini oameni conștientizează cât de greu este să mai fii îndrăgostit când undeva, dincolo de ușa părinților, se află cei mici, cu interesele și jocurile lor.

Fericirea în căsnicie este o chestiune de nuanță. Poți să fii fericit când ai intimitate sau când ești înconjurat de copii și rude.

Cu toate acestea, Valentine's Day cere ca soțul și soția să se regăsească într-o oarecare intimitate, moment în care au nevoie de spațiul lor și de timpul lor. 

Este nevoie ca părinții să-și ofere atenție și să administreze tendința copiilor de a se infiltra în relația lor de iubire", a spus Dr. Cristian Andrei.

Sfaturi pentru o căsnicie fericită

Medicul a oferit și câteva sfaturi despre cum poate fi consolidată și păstrată armonia în relația de cuplu.

"Îi sfătuiesc să aibă măcar câteva minute pe zi doar pentru ei. De asemenea, îi sfătuiesc să se uite cu drag unul la altul, chiar dacă sunt copiii de față.

Cel mic trebuie să vadă cât de frumos se privesc cei doi părinți și trebuie să înțeleagă că există acea taină între cei doi, numită dragoste, care creează un "întreg". 

De exemplu, când este vorba despre un divorț, copiii sunt triști, pentru că se desparte acel "întreg" armonios.

Acest întreg armonios trebuie să supraviețuiască sub forma cuplului. Cuplul are nevoie de hrană, adică de atenție, timp, zâmbet oferit celuilalt și un spațiu care să fie rezervat părinților.

Recomandarea mea este ca măcar de cel puțin două ori pe săptămână să se simtă în familie că părinții au acest spațiu și timp al lor", a mai adăugat specialistul, la Antena 3 CNN.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole