Antena 3 CNN Politică Cristela Georgescu desfiinţează discursul „divin" al lui Călin Georgescu: Când Dumnezeu e folosit drept carte de vizită

Cristela Georgescu desfiinţează discursul „divin" al lui Călin Georgescu: Când Dumnezeu e folosit drept carte de vizită

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 17:58 29 Noi 2024 Modificat la 18:02 29 Noi 2024

În timp ce în campania electorală Călin Georgescu, candidat independent clasat pe locul 1 în primul tur al alegerilor prezidențiale, continuă să prezinte un discurs adresat susținătorilor săi că este trimisul lui Dumnezeu să facă pace pe Pământ, că a înmulțit votul precum Isus a înmulțit peştii şi pâinile şi cine votează cu el ,de fapt, votează cu Isus Hristos, soţia sa, Cristela Georgescu i-a desființat delirul mistic. Mai exact, aceasta spune clar motivul pentru care conceptele divine sunt folosite în toate discursurile persoanelor aflate în funcţii publice.

Cristela Georgescu: „În România, deja nu mai e nevoie să fii isteț ca să-ți dai seama că există multe persoane, chiar și în funcții publice, care îl folosesc pe Dumnezeu drept carte de vizită ca să câștige încrederea celorlalți. Băi, știi ce? Eu sunt cu Dumnezeu, eu sunt credincios, nu, de fapt, eu sunt credincios, deci egal. Eu sunt un om corect, bun... am văzut eu..."

Călin Georgescu: „Voi sunteți speranța inimii. E nevoie ca votul vostru să rămână o rugăciune, o sfântă rugăciune către Dumnezeu pentru familie și pentru țară. Viitorul poporului nostru să fie unul în picioare, nu în genunchi. Să fim credincioși total lui Isus Cristos și atunci vom fi mai mult decât biruitori"

Cristela Georgescu: „Deci, treaba asta cu Dumnezeu în primul rând, tindem să o spunem pentru că de bine, în al doilea rând, pentru că ne ia o mare parte din responsabilitatea noastră"

„Programul politic” al lui Georgescu

De exemplu, în așa-zisul „program politic” pe care și l-a pregătit, Georgescu vorbește de „un nou model social, economic și politic, inovator și unificator” pe care îl numește „suveranism-distributism”.

Prin acesta, Georgescu propune „stimularea agonisirii averii, pentru evitarea consumului inutil” sau „impozitarea cu 2% la mai mult de un milion de euro cifră de afaceri”. În plus, vorbește foarte general despre niște deziderate pentru care nu prezintă nicio soluție reală.

„Prin acest program se ridică un steag – Steagul Adevărului, al Iubirii, al Trezirii conștiinței binelui și frumosului în noi toți. Sub faldurile lui se va reface, inclusiv economic, spiritul românesc tradițional” – din nou, nu este clar despre ce vorbește Georgescu și dacă există ceva în spatele acestei retorici pompoase și lipsite de substanță.

Nu doar atât, discursul lui Georgescu este plin de trimiteri mistico-religioase, evidente chiar și în primul său discurs după câștigarea turului 1, discurs citit de pe un ecran.

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole