Antena 3 CNN Politică Crin Bologa şi-a depus cererea de pensionare, după ce Ministerul Justiției a propus pe altcineva la șefia DNA

Crin Bologa şi-a depus cererea de pensionare, după ce Ministerul Justiției a propus pe altcineva la șefia DNA

Secţia pentru procurori a CSM în 7 martie urmează să se întâlnească pentru a dezbate cererea de pensie a șefului Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Crin Bologa.

de Alexandra Cojoianu    |   

Cererea de pensionare a lui Crin Bologa ar veni în urma propunerii lui Marius Ionuţ Voineag în funcție, de către Ministerul Justiției.

Anterior, Bologa candidase pentru un nou mandat la șefia DNA.

Secţia pentru procurori a CSM se va reuni în 7 martie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind ”Cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de domnul BOLOGA CRIN NICU, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, doreşte schimbarea șefilor de la DNA și Parchetul General. Decizia definitivă îi aparţine însă președintelui Klaus Iohannis.

Pe data de 27 ianuarie, Predoiu i-a propus pe Alex Florin Florența pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ și pe Marius Ionuț Voineag pentru funcția de Procuror Șef DNA.

Totodată, pe data de 2 februarie, în cadrul unei declarații de presă în care s-a prezentat bilanţul DNA pentru 2022, Crin Bologa se arată indecis asupra faptului de a mai candida sau nu.

Citește și: Ministrul Justiţiei vrea schimbarea şefilor de la DNA şi Parchetul General. Care sunt cele două propuneri

”Sunt împărţit, aşa, în două: una, acasă, cu familie, cealaltă este aici, cu cei 95 de procurori care au venit în timpul mandatului meu, zeci de poliţişti... se vor vedea rezultatele acestea şi munca lor de zi şi noapte, asta te obligă să mergi şi mai departe.

Dacă nu aş avea semnale de la ei, aş renunţa. Dacă era un eşec acest mandat, renunţam, fiindcă am destulă experienţă şi pot să mă duc şi la pensie sau să îmi văd de treabă”, a declarat Bologa, citat de știripesurse.ro.

Subiecte în articol: DNA Crin Bologa Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet