Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, despre opțiunile la prezidențiale: „Din păcate nu văd apariția unui candidat surpriză. N-ar fi rău”

Crin Antonescu, despre opțiunile la prezidențiale: „Din păcate nu văd apariția unui candidat surpriză. N-ar fi rău”

de Ioana Coman    |   

Crin Antonescu, fost președinte al PNL, a fost întrebat, duminică seara, la Antena 3 CNN, pe care dintre candidații pentru alegerile prezidențiale i-ar vedea în turul doi și ce calități ar trebui să aibă un candidat pentru a-i acorda votul.

„Nu fac astfel de pronosticuri, problema mea e cu cine votez în primul tur. Nu m-am decis cu cine votez, nu prea am o opțiune deocamdată, dar urmează o campanie electorală. Cine va intra în turul doi chiar nu știu, nu am instrumente să măsor opinia publică. E o situație mai specială. Problema mea e să am o formulă de vot rezonabilă din punctul meu de vedere, ca cetățean”, a fost replica sa.

Chestionat, de asemenea, ce ar trebui să facă un candidat la prezidențiale pentru a obține votul său, Antonescu a răspuns: „Prima condiție ar fi să mă convingă că, odată ce va ajunge președinte, va conduce domnia sa, nu după ce telefoane primește, din interior sau din alte țări. În al doilea rând, să aibă o personalitate și o coerență a propunerii pe care o face pentru această țară, în câteva puncte esențiale care țin de atribuțiile președintelui, în care să văd și competență, și sinceritate și fermitate”.

„Deocamdată nu am așa ceva. Aștept campania, deși orizonturi foarte optimiste nu prea avem, sau nu am eu”, a mai adăugat acesta.

Întrebat dacă, în acest moment, România este condusă în funcție de telefoanele primite din afară, Antonescu a răspuns: „Nu, eu mă refer la viitorul președinte, nu aș vrea să fie așa, pentru că există și acest tip”.

Crin Antonescu a mai adăugat că „din păcate” nu vede apariția unui candidat surpriză la alegerile prezidențiale: „Nu ar fi rău să mai apară, în afară de oferta existentă, dar nu cred că există astfel de apariții miraculoase”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile