Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, despre Diana Şoşoacă: „Activitatea ei politică este toxică, dar nu suntem în Iran să acceptăm doar opinii ortodoxe"

Crin Antonescu, despre Diana Şoşoacă: „Activitatea ei politică este toxică, dar nu suntem în Iran să acceptăm doar opinii ortodoxe"

de Claudia Popovici    |   
Crin Antonescu, fost lider PNL, a comentat la Antena 3 CNN, excluderea de către CCR a Dianei Şoşoacă. El a subliniat că, în ciuda faptului că crede că activitatea ei politică este nocivă, toxică şi absolut dezgustătoare, nicio opinie a celor din jur nu este suficientă să-i interzică activitatea politică. „Nu suntem în Iran să acceptăm doar candidaţii care au opinii ortodoxe", a mai spus el.  
 
„În opinia mea, întreaga activitate politică a doamnei Diana Șoșoacă este profund nocivă, toxică, sub aspectul conținutului, și categoric dezgustătoare sub aspectul exprimării formelor de manifestare ș.a.m.d. Asupra acestui lucru opinia mea este fermă. Opinia mea, chiar dacă probabil e împărtășită și de alții nu este deloc suficientă pentru a interzice exercițiu politic al acestei persoane. În legătură cu decizia de ieri a Curții Constituționale rămâne o discuție foarte serioasă de purtat pentru că, dacă împotriva doamnei Șoșoacă s-ar fi deschis o acțiune penală, chiar în condițiile imunității, pentru de pildă agresarea jandarmilor în exercițiu funcțiunii, imunitatea este pentru declarații și acțiuni politice, nu pentru huliganism", a spus Crin Antonescu, la Antena 3 CNN.
 
În continuare, fostul lider PNL, a explicat ce decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă este discutabilă. 
 
„Dacă ar fi fost ridicată și scoasă cu forța din plenul Parlamentului atunci când a împiedicat în repetate rânduri desfășurarea normală a activității acestuia, dacă în baza legii partidul condus de doamna Șoșoacă ar fi fost scos în afara legii sau s-ar fi dispus de către o instanță imposibilitatea sa de a propune candidați la alegerile prezidențiale sau la alte alegeri, toate aceste lucruri ar fi fost, din punctul meu de vedere, îndreptățite și n-ar fi comportat foarte multe discuții.Dar dacă aceste lucruri nu s-au întâmplat, în acest moment, decizia Curții este una discutabilă, pentru că, în opinia mea, nu putem să facem cenzură atunci când se propun niște candidaturi.
 

Crin Antonescu: „Nu suntem în Iran să acceptăm doar candidați care au opinii ortodoxe"

 
Nu suntem în Iran să acceptăm doar candidați care au opinii ortodoxe, din punctul nostru de vedere, și pe alții nu. În al treilea rând, consecințele le vom vedea. Deocamdată avem niște consecințe care țin de războiul propagandistic
 
Am văzut reprezentanții mai multor partide și alți candidați la președinție dezlănțuind un atac împotriva deciziei și politizând foarte puternic, adică legând de PSD chestiune asta. Acum, din punctul meu de vedere, dacă, în ordine sau în logică propagandista Lasconi, Tomac, Orban au o anumită legitimitate să facă asta, mă tem că domnul Ciucă și PNL-ul mai puțin. (...)", a mai spus Crin Antonescu. 
 
De asemenea el a opinat că nu crede că există un beneficiar unic din acest scandal, pentru că partidele ar trebui să se concentreze pe electorat şi nu pe acest scandal. 
 
E doar o opinie, nu sunt, cum știți, sociolog. Nu cred că schimbă foarte mult datele. Candidații care au ceva de spus convingător și care au, de asemenea, o echipă în spatele lor eficientă, își vor face punctele cu sau fără doamna Șoșoacă. Foarte probabil că punctele doamnei Șoșoacă, nu știu câte vor fi fost se vor împărți.
 
Eu nu cred că va exista un beneficiar unic, domnul Simion sau altcineva al acestor voturi și cred că, în esență, campania aceasta electorală ar trebui pentru principalii candidați și partidele care îi susțin să însemne ceea ce pot afirma în fața electoratului pentru viitorul României și nu scandalul pe moștenirea unui candidat care, dintr-un motiv sau altul, a dispărut din cursă", a spus Crin Antonescu, fost lider PNL, la Antena 3 CNN. 
 

Subiecte în articol: Crin Antonescu lider PNL Diana Şoşoacă
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile