Antena 3 CNN Actualitate Criminalul disidentului Gheorghe Ursu cere să fie eliberat condiţionat, după șase ani după gratii pentru că a omorât o stewardesă în Danemarca

Criminalul disidentului Gheorghe Ursu cere să fie eliberat condiţionat, după șase ani după gratii pentru că a omorât o stewardesă în Danemarca

Marian Clită, cel care în 1985 l-a omorât în bătaie pe disidentul Gheorghe Ursu, a cerut Judecătoriei Sectorului 4 să fie eliberat condiţionat, după ce efectuat şase ani din pedeapsa de 14 ani de închisoare primită pentru că a omorât o stewardesă într-un hotel din Danemarca, scrie news.ro.

Procurorul de şedinţa s-a opus liberării condiţionate şi a invocat cazierul lui Marian Clită. Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să stabilească dacă admite sau nu cererea lui Marian Clită de liberare condiţionată.

În februarie 2011, Marian Clită (66 de ani) a fost condamnat de o instanţa din Danemarca la 14 ani de închisoare, după ce a omorât o stewardesă a companiei scandinave SAS, într-un un hotel din Copenhaga. Instanța daneză l-a găsit vinovat pe Marian Clită pentru uciderea stewardesei Vera Vildmyrencu, căreia i-a aplicat peste 20 de lovituri cu o bară de fier şi 38 de lovituri de cuţit, în cursul unei tentative de furt, la 1 martie 2010, în camera de hotel în care aceasta stătea. 

Instanţa daneză a mai decis ca Marian Clită să plătească familiei stewardesei despăgubiri de 200.000 de euro, iar după executarea pedepsei, să fie expulzat pe viaţă din Danemarca.

După ce a executat doi ani din pedeapsă în Danemarca, în iunie 2013, la cererea sa, Marian Clită a fost adus în România, fiind în prezent încarcerat la Penitenciarul Jilava.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile