Antena 3 CNN Actualitate Crimele de la Constanța: Predoiu îi laudă pe polițiști: „Au făcut foarte rapid anumite conexiuni”

Crimele de la Constanța: Predoiu îi laudă pe polițiști: „Au făcut foarte rapid anumite conexiuni”

de Bianca Chirilă    |   

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, în legătură cu cele două crime din Constanţa, că poliţiştii au demonstrat „o foarte bună acuitate" în a face legături între anumite elemente disparate la începutul cazului. De asemenea, Poliţia Română a transmis că nu se impun verificări interne la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, întrucât „nu au rezultat indicii cu privire la încălcări ale procedurilor de lucru şi prevederilor legale incidente” în instrumentarea cazurilor de crimă.

„Pot să vă spun cu certitudine că poliţiştii au demonstrat o foarte bună acuitate în a face legături între anumite elemente disparate la începutul acestui caz. (...) Cauzele respective sunt în anchetă. Ce pot eu să spun, ca ministru, pe ce date am, este că poliţiştii au făcut foarte rapid anumite conexiuni în legătură cu elemente disparate din acest dosar. Acum, sigur că se colaborează şi cu Parchetul şi, în orice caz, Poliţia Română este instruită să comunice, să aibă o activitate transparentă şi, ori de câte ori permite procurorul, să vină în faţa dumneavoastră cu informaţii din anchetă”, a declarat Cătălin Predoiu.

Întrebat de jurnalişti dacă va trimite Corpul de Control la Inspectoratul de Poliţie din Constanţa, ministrul a răspuns că „ori de câte ori se justifică”.

„Niciun fel de ezitare nu am avut de astfel de evenimente. Dacă e nevoie, voi trimite şi Corp de Control. (...) Aştept o informare de la IGPR şi pe baza ei voi judeca dacă este cazul”, a spus Predoiu.

Poliţia Română: Nu se impune efectuarea de verificări interne 

De asemenea, Poliţia Română a transmis, joi, că nu se impun verificări interne la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, întrucât „nu au rezultat indicii cu privire la încălcări ale procedurilor de lucru şi prevederilor legale incidente” în instrumentarea cazurilor de crimă.

„Până la acest moment, nu au rezultat indicii cu privire la încălcări ale procedurilor de lucru şi prevederilor legale incidente, astfel că nu se impune efectuarea de verificări interne”, a transmis, joi, Poliţia Română, referitor la un posibil control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, în legătură cu modul de instrumentare a cazurilor de omor.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de caz au efectuat cercetări conform delegării procurorului şi sub coordonarea acestuia.

Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi de procurori, fiind suspectaţi de uciderea a două femei în Constanţa, care au fost descoperite în stare de putrefacţie în datele de 2 iulie şi în 4 septembrie.

Bărbatul ar mai fi fost condamnat în trecut pentru fapte de infracţiuni la viaţa sexuală, furt de vehicule şi conducere fără permis. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile