Antena 3 CNN Externe Crimeea, zguduită de explozii peste noapte. Ucraina a bombardat trecerea cu feribotul din Kerci. Rușii au închis podul lui Putin

Crimeea, zguduită de explozii peste noapte. Ucraina a bombardat trecerea cu feribotul din Kerci. Rușii au închis podul lui Putin

de Adrian Dumitru    |   

Ucraina ar fi lovit, în noaptea de joi spre vineri, trecerea cu feribotul din orașul Kerci, din Crimeea ocupată, distrugând un vas în apropiere de Chernomorsk, au declarat oficiali ucraineni pentru The Kyiv Independent.

Nu există, până acum, informații clare cu privire la distrugerile provocate și nici nu se cunoaște dacă vasul distrus este militar sau civil.

Mai multe explozii au zguduit Crimeea ocupată de-a lungul nopții de 16 august, conform canalului de Telegram Crimean Wind, care citează informații transmise de martori oculari. În zona orașului Kerci a izbucnit și un incendiu, aproape de trecerea cu feribotul.

Locuitorii din Sevastopol, Simferopol și Kerci au auzit explozii în jurul orei locale 3:30. Mai multe explozii au răsunat și în comunitatea Cernomorsk, în zona adiacentă rusească, Krasnodar Krai, în jurul orei locale 4:30.

Conform primelor informații, podul Kerci care leagă Crimeea ocupată de Rusia, a fost închis traficului în jurul orei locale 2:00, conform locuitorilor. S-a redeschis în jurul orei locale 7:00. 

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, armata ucraineană a lansat frecvent atacuri împotriva Crimeei ocupate, dar și împotriva regiunii vecine, Krasnodar Krai.

Kirilo Budanov avertiza, pe 2 august, că Ucraina lucrează la o „soluție complexă” de a distruge podul Kerci în lunile care urmează. Rusia ar fi început să fortifice podul, luna trecută.

De ceva vreme, însă, Ucraina a făcut o prioritate din a lovi trecerea cu feribotul din Kerci, mai degrabă decât podul pentru că ea a devenit o țintă militară mai importantă.

Purtătorul de cuvânt al marine, Dmitro Pletenciuk, a declarat într-un interviu pentru RBC Ucraina, publicat pe 17 iunie, că distrugerea podului Kerci nu va mai avea același efect acum, pentru că Rusia nu-l mai folosește atât de intens în scopuri militare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile