Antena 3 CNN Actualitate Adevărata poveste din spatele dublei crime de la Onești. Acuzații incredibile făcute de ucigaș

Adevărata poveste din spatele dublei crime de la Onești. Acuzații incredibile făcute de ucigaș

Adjunctul şefului Poliţiei Române a ajuns la Oneşti pentru a prelua ancheta după luarea de ostatici care s-a încheiat cu crimă. Din echipa de verificare mai fac parte chestorul de poliţie Alexandru Scurtu, directorul SIAS şi comisarul-şef de poliţie Anton Cristian Gheorghe, directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR.

de Georgiana Adam    |   

Între timp, soţia agresorului a fost şi ea reţinută pentru complicitate la răpirea celor doi muncitori, iar azi va afla dacă va fi arestată preventiv pentru 30 de zile. Criminalul de 68 de ani este în spital, după ce a fost împuşcat de mai multe ori de forţele de intervenţie.

Barbatul i-ar fi sechestrat şi ucis pe cei doi muncitori care renovau apartamentul pentru că era supărat că fusese evacuat din casă.

Gheorghe Moroșan este bărbatul ale cărui acțiuni au oripilat o țară întreagă

Totul a început acum aproximativ 20 de ani, când soția acestuia a fost acuzată de furt din gestiune asupra unei societăți comerciale. În urma unui proces care a durat mai mulți ani, s-a pus sechestru pe apartamentul în care cei doi locuiau, locul unde bărbatul i-a sechestrat pe cei doi. 

În tot acest timp, presupusul criminat a susținut că soția lui nu este vinovată și că totul s-ar fi întâmplat din cauza altor persoane. 

Ieri, cuplul a venit în vizită la etajul patru, la niște foști vecini, care locuiesc deasupra fostului apartament al lor . La un moment dat, Gheorghe Moroșan a coborât la etajul 3, pentru că a auzit zgomote. În apartament, cei doi bărbați, electricieni, verificau instalația electrică. 

În momentul în care aceștia l-au văzut pe atacator cu un cuțit cu o lamă de 40 de centimetri, au decis să colaboreze cu el. Din păcate, totul a avut un final tragic. 

Criminalul, acuzații incredibile

Din momentul în care soția sa a fost învinuită, Gheorghe Moroșan a depus nenumărate plângeri la diferite instituții în care reclama o mulțime de abuzuri. 

Bărbatul a amenințat, în mai multe rânduri, că își va face singur dreptate cu arma, după ce a fost evacuat din apartament. El a postat mai multe filmulețe pe rețelele sociale în care și-a povestit toate problemele. 

”Familia mea a fost amenințată cu armă de foc! Dacă nu se lămurește această situație, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă! Eu nu glumesc! Asta am vrut să vă spun! Dacă vreți, luați măsuri! Dacă nu, o să le luați mai târziu!”, spunea, la acel moment, Gheorghe Moroșan.

Filmulețul postat în 2018 este extrem de lung, iar bărbatul își povestește toate problemele aici, tot ce i s-a întâmplat pe parcursul a 20 de ani. 

Potrivit bărbatului, societatea a vrut să își recupereze prejudiciul și a pus sechestru pe apartament, care inițial era pe numele lui, însă, în fals, ar fi fost trecut pe numele soției, ca societatea respectivă să o poată executa și să își recupereze, în acest mod, o parte din prejudiciu. 

De asemenea, într-una dintre aceste postări, Gheorghe Moroșan acuză că, la un moment dat, ”sub paravanul” unei executări silite, mai mulți polițiști și jandarmi i-ar fi furat toate obiectele din casă. 

A fost, sau nu, victimă a abuzurilor?

Așadar, Gheorghe Moroșan credea cu toată fiinţa că este victima unor abuzuri. Mai mult, acesta a povestit că niciuna dintre plângerile făcute la poliţie nu a avut succes. Acesta spune că răspunsurile primite de la autorităţi au fost halucinante. 

”Toate aceste plângeri penale făcute de mine, atât procurorilor Parchetului Militar, cât și civil, nu am fost niciodată chemat pentru a fi întrebat și anchetat pentru ceea ce am reclamat eu.

M-am adresat și chestorului de poliție Bacău, cât și procurorului militar. Răspunsurile au fost mai mult decât halucinante. Eu întrebam de una și ei răspundeau de altceva. Nu avea nicio legătură cu ceea ce reclamam eu.

Eu nu am reclamat altceva, decât atât. Unde este hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă, investită cu titlu executoriu, care le-a dat dreptul sa intre în apartament și să fiu executat silit? Din care motiv nu am fost audiat la nicio cercetare penală? Din care motiv nu mi-a fost permis mie și nici familiei mele să participăm la inventarierea bunurilor din apartament?”, mai spune bărbatul în fimulețul din 2018.

Subiecte în articol: crima Onesti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet