Antena 3 CNN Actualitate Creşterea pensiilor românilor, amanetată pentru 50 de ani | Creşte şi vârsta de pensionare?

Creşterea pensiilor românilor, amanetată pentru 50 de ani | Creşte şi vârsta de pensionare?

Vin două bombe uriaşe pentru milioane de oameni. Creşterea pensiilor a fost amanetată pentru 50 de ani de fostul guvern la Bruxelles. Dacă ministrul Muncii nu va renegocia cu specialiştii Comisiei Europene atunci viitoarele majorări sunt în pericol.

de Alin Tarnovschi    |   

Şi mai vine a doua bombă. La intrebarea lui Mihai Gâdea: Ne vom pensiona la 70 de ani? Ministrul Muncii răspunde: putem interpreta şi aşa.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis că la discuția cu președintele Klaus Iohannis de la începutul anului a susținut că majorarea pensiilor „este o necesitate”, „inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB”, menționat în PNRR. 

„Scopul final este să avem spaţiul bugetar pentru a rezolva inechitățile din sistem şi pentru a continua majorări de pensii. Pentru că în România pensiile sunt încă foarte mici", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii. 

Avem 1.162.000 de persoane, 24% din sistemul public de pensii au pensie sub 1000 de lei. 3.300.000 sunt cei care au pensia până în 2.000 de lei. Păi, cum să nu te lupți pentru oamenii ăștia.

Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat în ianuarie cu aceste preţuri la energie dacă acest pachet social nu era implementat. Gândiți-vă că au beneficiat de 1.600 de lei 2.045.000 de părinți şi bunici, seniori ai acestei ţări. Nu merită să ne luptăm pentru ei?

Premierul nu s-a împotrivit niciodată. Trebuie să așteptam momentul în care se poate discuta la Bruxelles. Nu vrem să periclităm nicio secundă implementarea PNRR", a mai explicat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Subiecte în articol: Marius Budăi pensii Klaus Iohannis
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile