Antena 3 CNN Politică Crește cu 1.000 de lei pragul de la care se vor impozita pensiile. Marcel Ciolacu a anunțat câți bani în plus se alocă de la buget

Crește cu 1.000 de lei pragul de la care se vor impozita pensiile. Marcel Ciolacu a anunțat câți bani în plus se alocă de la buget

de Mia Lungu    |   

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, după controversele apărute în ultima săptămână, odată cu distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Acesta a confirmat că măsura va fi implementată din 1 octombrie.

„Datoria mea este de a ține aceeași creștere a nivelului de trai, daca nu și mai mult. Nu este un efort bugetar foarte mare: în jur de 800 de milioane”, a anunțat prim-ministrul.

Astfel, pragul de neimpozitare crește de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, în așa fel încât pensionarii din clasa vulnerabilă care vor primi bani în plus în urma recalculării să nu plătească impozit.

Luni, tot premierul Ciolacu anunțase că a cerut o simulare de la Ministerul de Finanțe va face o simulare, în așa fel încât pensionarii români să nu piardă bani, nici prin impozitare nici prin renunțarea la voucherele sociale pentru alimente.

„Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii. Se lucrează la ea și pe urmă vedem ce trebuie să modificăm, dar dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun. 

I-am cerut ministrului Finanțelor să-mi facă o simulare ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă (n.r. pragul de 3.000 de lei pentru impozitare), astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câștige.

O să vină ministrul Finanțelor cu o simulare pe aceste praguri. Întreaga analiză o să vină de la ministrul Finanțelor, astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban, nici prin impozitare nici prin renunțarea la voucher.”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, luni, 26 august.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile