Crema de unt reprezintă secretul cofetarilor care creează torturi și prăjituri perfecte, cu un aspect de revistă.
Dulce, ușoară și pufoasă, această cremă este ideală pentru decorarea sau umplerea prăjiturilor.
Untul este, bineînțeles, cel mai important ingredient al acestei rețete, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm că alegem unul de bună calitate.
Această cremă poate înlocui cu succes frișca, avânt o rezistență mai mare.
Nu sunt necesare multe ingrediente, însă anumite greșeli pot compromite crema de unt.
De exemplu, untul trebuie să fie la temperatura camerei, iar cantitățile trebuie să fie respectate.
Ingrediente:
- 200 g unt cu 80% grăsime
- 200 g zahăr pudră
- un praf de sare
- o esență de vanilie
- două linguri lapte
Untul se pune într-un vas și se mixează până devine cremos. Se adaugă zahărul și se amestecă până când crema capătă un aspect lucios. Se pune praful de sare, esența de vanilie și cele două linguri de lapte și se mixează la viteză mare pentru câteva minute.