Antena 3 CNN Actualitate Cultură „Creațiunea” – concert cu Alexandru Tomescu, The Royal Singers și Preludiu - Voicu Enăchescu, în 15 iunie, la Sala Radio

„Creațiunea” – concert cu Alexandru Tomescu, The Royal Singers și Preludiu - Voicu Enăchescu, în 15 iunie, la Sala Radio

Sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 19:00, Asociația Musicum Adolescentia organizează un concert cu tema "Creaţiunea", ce va reuni pe scena Sălii Radio soliști și ansambluri bine-cunoscute publicului bucureștean.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Concertul va fi susținut de Corul de cameră „The Royal Singers”, Corul de cameră „Preludiu – Voicu Enăchescu” și de Orchestra „Pro Nobile”, alături de invitații săi: soprana Mediana Vlad, tenorul Marius Nine și baritonul Cosmin Melinte. Conducerea muzicală va fi asigurată de Albert Mădălin Codreanu și Andrei Stănculescu, iar la pian se vor afla Larisa Alexandra Scumpu-Baciu și Andreea Dobia.

Repertoriul ales conține lucrări celebre, de factură clasică și religioasă, aflate în strânsă legătură cu tematica evenimentului – Creațiunea. Veți putea audia, printre altele, Corul „Die Himmel erzählen die Ehre Gottes” din Oratoriul „Creațiunea” de Joseph Haydn, „Jupiter” din suita „Planetele” de Gustav Holst și „All things bright” de John Rutter. Partea muzicală va fi însoțită de proiecții ilustrative pe ecranul ce va fi amplasat pe scena Sălii Radio.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cea de-a doua parte a concertului îl va aduce în fața publicului pe violonistul Alexandru Tomescu – cel care de mai bine de 20 de ani este solist concertist al Orchestrelor Radio și câștigător a numeroase premii naționale și internaționale. Muzicianul va interpreta, pe valorosul instrument Stradivarius Elder - Voicu, una dintre cele mai cunoscute și iubite partituri din repetoriul violonistic semnate de Antonio Vivaldi – ciclul de concerte „Anotimpurile” – “Primăvara” și „Iarna”.

Finalul va fi marcat de momente de mare încărcătură și energie, când toți cei de pe afiș se vor reuni într-un ansamblu.

Concertul va fi prezentat de Miruna Ionescu și Sorin Dinu și se va desfășura în două părți, cu pauză de aproximativ 20 de minute.

Bilete se pot achiziționa prin www.iabilet.ro.

Subiecte în articol: Sala Radio
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion