Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Răzvan Pascu, despre cozile uriaşe şi birocraţia din aeroporturi: "Până la urmă tu ce vrei, statul român? Să ne protejezi sau să ne chinui?"

Răzvan Pascu, despre cozile uriaşe şi birocraţia din aeroporturi: "Până la urmă tu ce vrei, statul român? Să ne protejezi sau să ne chinui?"

Sărbătorile românilor care se întorc în ţară încep... la coadă. E o aglomeraţie de necrezut atât în vămi, cât şi pe aeroporturi. Răzvan Pascu, consultant în turism, a trecut prin acest calvar şi a cerut explicații autorităţilor.

de Claudia Popovici    |   

Sărbătorile românilor care se întorc în ţară încep... la coadă. E o aglomeraţie de necrezut atât în vămi, cât şi pe aeroportul Henri Coandă. Restricţiile, birocraţia, personalul încă insuficient - fac ca în spaţii strâmte, la terminalul Sosiri, să se adune sute de oameni în acelaşi timp. Care aşteaptă. O oră, uneori două, poate şi mai mult. La cozi nu stau doar cei nevaccinaţi, ci şi cei care vin din ţări din afara Uniunii Europene.

Astăzi în Aeroportul Henri Coandă la o coadă uriaşă aşteptau, imediat după prânz, cei nevaccinaţi. Sunt sute de oameni, înghesuiţi într-un spaţiu strâmt, care stau la rând să ajungă la ghişeele DSP, să completeze formulare. Timpul de aşteptare creşte de la o oră la alta. Spre seară, la coadă s-au aşezat şi cei vaccinaţi

"Oamenii aceştia sunt vaccinaţi şi veniţi în ţară cu test PCR negativ. În plus, îi pui să stea la coadă minim o oră, dacă nu chiar două ore. Medicii de la DSP din aeroport sunt şi ei epuizaţi, s-au săturat să se certe cu toată lumea, deşi ei nu au nicio vină şi aplică doar o lege pe care au dat-o unii dintr-un birou" spune Răzvan Pascu, consultant în turism, care a trecut prin calvarul de pe aeroportul Otopeni.

Întrebat ce explicații i-au dat reprezentanții aeroportului Răzvan Pascu, consultant în turism, a precizat:

„Până la urmă cei care lucrează acolo nu au nicio vină. Chiar am scris despre medicii de la DSP care sunt supuși unor presiuni extraordinare pentru că oamenii cu nervii întinși la maxim intră într-o discuție cu aceştia.

"Oamenii stau la coadă ca să respecte legea, dar statul român respectă propriile reguli?"

Medicii de la DSP respectă această lege care a fost dată dintr-un pix într-un birou, o persoană care nu a ţinut cont dacă această lege se poate aplica sau nu, în primul rând de statul român. Noi vrem să respectăm legea, oamenii stau la coadă ca să respecte legea, dar statul român respectă propriile reguli?

Nevii erau întinși la maxim în aeroport. Gândiți-vă că cei care stau la coadă sunt vaccinaţi, culmea au venit şi cu un test negativ şi tu îi mai pui în continuare să mai stea la coadă să mai completeze o amărâtă de hârtie. De ce? După ce din 20 decembrie deja ai introdus obligativitatea completării unui formular PLF electronic, doar aşa ca să se adune maculatură. Legile astea ar trebui date încât să poată fi şi aplicate.

„Până la urmă tu ce vrei, statul român? Să ne protejezi sau să ne chinui?"

Nu era mai simplu dacă noi le ofeream posibilitatea oamenilor să se testeze la intrarea în ţară? De ce să-i chinuim să se testeze la destinație, să îi ținem în suspans, în pericol? Ce se întâmplă dacă ies acolo pozitiv, sau fals pozitiv. Oamenii trebuie să ştie că orice ţară nu are drept de carantină asupra unui cetăţean străin. Reguli nebune, prostești s-au luat în toate țările, dar aş vrea să luam ce a fost mai bun.

Noi aş vrea să nu copiem exemplele țărilor care îşi bat joc de oameni. Hai să copiem țările dezvoltate cum este SUA. O cerință ar fi să se accepte şi teste antigen şi să îi lase pe oameni, la alegerea lor, să se testeze inclusiv în România, la sosire. Până la urmă tu ce vrei statul român? Să ne protejezi sau să ne chinui?

Eu nu sunt un antivaccinist, m-am vaccinat cu 3 doze, am respectat toate regulile, dar când ajungi în astfel de situaţie deja ești la limita răbdării", a spus Răzvan Pascu, consultant în turism, la News Hour with CNN de la Antena 3. 

Subiecte în articol: Răzvan Pascu consultant în turism
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile