Antena 3 CNN Coronavirus Coronavirus. SUA se pregătesc pentru cel mai negru scenariu: 96 de milioane de americani riscă să fie infectați, numărul morților ar putea ajunge la 500.000

Coronavirus. SUA se pregătesc pentru cel mai negru scenariu: 96 de milioane de americani riscă să fie infectați, numărul morților ar putea ajunge la 500.000

Coronavirusul ar putea face până la 500 de mii de decese în SUA, în timp ce numărul celor infectați ar ajunge la 96 de milioane de oameni, avertizează un medic de renume din SUA.

Dr. James Lawler, profesor la Centrul Medical al Universității Nebraska, sfătuiește marile centre medicale din toată țara să se pregătească pentru valul de îmbolnăviri ce va lovi curând SUA, scrie The Independent.

Medicul a lansat acest avertisment în cadrul unei conferințe intitulate „Ce trebuie să știe liderii din domeniul sănătății: Pregătirea pentru COVID-19”, din 26 februarie.  

Potrivit dr. Lawler, cei mai afectați de noul coronavirus vor fi oamenii în vârstă.

Dr Lawler estimează că persoanele de peste 80 de ani au un risc de 14% să moară în cazul unei infecții.

Cei cu vârsta cuprinsă între 70-79 de ani și 60-69 ani au o rată de mortalitate estimată la 8%, respectiv 3,6% dacă contractează virusul. 

Totodată, medicul a subliniat că bolile preexistente, precum cele de inimă, pun pacientul într-o situație cu risc ridicat de deces.

Subiecte în articol: coronavirus James Lawler
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile