Antena 3 CNN Life Culinar Cornulețe fragede de post, rețetă mănăstirească. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească

Cornulețe fragede de post, rețetă mănăstirească. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:38 31 Mar 2024 Modificat la 11:38 31 Mar 2024

În perioada Postului Paștelui, rețetele rapide și ușoare sunt la mare căutare, mai ales în cazul gustărilor dulci.

Maica Varvara, de la Mănăstirea Dintr-un Lemn, a prezentat, pe canalul de YouTube al Trinitas TV, o rețetă de cornulețe de post.

Deși nu conțin ingrediente de origine animală, aceste cornulețe sunt foarte fragede, iar secretul este dezvăluit chiar de maica Varvara, anume borșul.

Iată cum se prepară cornulețele deliciose cu borș și umplute cu gem.

Rețetă cornulețe cu borș, de post

  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • o cană borș
  • 1 praf de copt
  • 40 g zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 10 g drojdie uscată
  • făină cât cuprinde
  • dulceață
  • esență de portocale
  • esență de rom

Mod de preparare: Punem o cană de borș într-un bol, peste care adăugăm praful de sare, o linguriță drojdie uscată, esența de portocale și de rom, vinul alb, uleiul, zahărul vanilat și praful de copt.

Se amestecă foarte bine, apoi se adaugă făină cât cuprinde.

"Trebuie să iasă un aluat care să nu fie lipicios", spune maica Varvara.

Amestecăm bine cu o lingură, apoi, la final, frământăm puțin aluatul cu mâna.

Presărăm puțină făină deasupra aluatului și îl lăsăm pentru zece minute la odihnit, în bolul acoperit cu un prosop de bucătărie.

Presărăm blatul de lucru cu făină și întindem o foaie de aluat, pe care o tăiem apoi în forma unor triunghiuri. Fiecare triunghi se umple cu dulceață, se rulează și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

Se pune tava în cuprot, la 180 de grade, pentru 20 de minute. 

"Eu nu pun zahăr în compoziție, pentru că pudrez cornulețele cu zahăr după ce le scot din cuptor", a ținut să precizeze maica Varvara. 

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole