Antena 3 CNN Actualitate Corina Creţu, la "100 de minute": România poate pierde 150 de milioane de euro pentru trei spitale regionale

Corina Creţu, la "100 de minute": România poate pierde 150 de milioane de euro pentru trei spitale regionale

Comisarul european Corina Creţu, invitată la "100 de minute", a explicat cum riscă România să piardă o finanţare europeană destinată construcţiei a trei spitale regionale, prin noul cadru financiar 2014 - 2020.

Pentru fiecare dintre cele trei spitale sunt alocate 50 de milioane de euro, iar lucrările trebuie finalizate până în 2020.

„Nu se poate face absorbţia fondurilor de pe o zi pe alta. Am atras atenţia asupra acestui program în iunie 2015. Am înţeles că au fost dispute locale, domnul Dîncu m-a asigurat că vor fi stabilite cât mai curând amplasamentele. Fondurile europene au schimbat mult în bine toate zonele ţării" a spus Corina Creţu.

Comisarul european a vorbit şi despre sumele pe care România le va pierde, din anteriorul cadru financiar, precum şi despre faptul că se încearcă simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene.

"Nu avem acum evaluarea pierderilor, dar între 2,6 şi 3,4 miliarde din cele 19 alocate României vor fi pierdute. Comisia Europeană este aici să sprijine. IMM-urile se plâng că nu pot accesa fonduri europene, din cauza procedurilor complicate. Sunt proiecte unde trebuie 20-30 de semnături, şi nu de la instituţiile europene. Trebuie găsit un echilibru între simplificarea procedurilor şi controlul asupra modului în care sunt cheltuiţi banii" a mai spus Corina Creţu.

Oficialul european s-a referit şi la managementului deşeurilor, acolo unde există finanţare de 380 de milioane de euro, dar fără un plan naţional de dezvoltare. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile