Antena 3 CNN Externe Corespondență Antena 3 CNN: „Franța e în alertă în ziua alegerilor. Peste 30.000 de forțe de ordine sunt mobilizate”

Corespondență Antena 3 CNN: „Franța e în alertă în ziua alegerilor. Peste 30.000 de forțe de ordine sunt mobilizate”

de Mihaela Coposciuc    |   

Astăzi au loc alegeri cruciale în Franța. Secțiile de votare s-au deschis deja pentru cel de-al doilea tur al alegerilor parlamentare. Duminica trecută, victoria i-a aparţinut partidului de extremă dreapta „Adunarea Naţională”, care a obţinut peste 33 la sută din voturi.

Alegătorii francezi se îndreaptă duminică spre urne pentru ultimul tur al alegerilor parlamentare.

Lupta este acerbă, iar situația devine din ce în ce mai complicată, asta pentru că extrema dreaptă încearcă să preia puterea legislativă.

Campania electorală a provocat şi o serie de violenţe, fiind înregistrate peste 50 de agresiuni fizice asupra candidaților și activiștilor electorali.

Peste 30.000 de forțe de ordine vor fi mobilizate astăzi pe întreg teritoriul Franței, pentru a evita eventualele manifestații violente după rezultatul din această seară.

„Secțiile de votare s-au deschis în Franța pentru cel de-al doilea tur de scrutin pentru camera inferioară a Adunării Naționale. 501 de candidați nu au trecut de primul tur de scrutin, din cele 577 de circumscripții. Așadar, în jur de 43 de milioane de cetățeni înscriși pe listele electorale sunt așteptați astăzi să voteze. 

Până la ora 18, când secțiile de votare se vor închide, bătălia este una acerbă între partidul de extremă dreapta, care se află în continuare în preferințele alegătorilor și coaliția de stânga. Peste 30.000 de forțe de ordine vor fi mobilizate astăzi pe întreg teritoriul Franței, pentru a evita eventualele manifestații violente după rezultatul din această seară”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Mihaela Coposciuc.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile