Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Corespondenţă specială Antena 3 CNN din Harkov, oraşul bombardat azi de ruşi

Corespondenţă specială Antena 3 CNN din Harkov, oraşul bombardat azi de ruşi

Echipa Antena 3 CNN, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, a mers în Harkov, unul din orașele bombardate astăzi de ruşi. Iată care este situaţia pe linia de front

de Cristi Popovici    |   

Atacurile aeriene au vizat aproape 19 localități din apropierea frontierei de nord-est a Ucrainei. Principala țintă a rușilor a fost orașul Bakhmut. Acesta are o valoare strategică pentru ruși deoarece le-ar putea deschide drumul către zone mai importante din nord-estul Ucrainei.

Terenul și clădirile complexului sportiv, o grădiniță și o clădire cu cinci etaje au fost avariate în Kupyansk, a anunțat, pe Telegram, guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Synyehubov. Cel puțin un om a fost rănit în timpul atacului.

Incendii au izbucnit în mai multe case din Vovchansk și din satul Vilcha. De asemenea, în satul Dvorichna, o rachetă a lovit o clădire rezidențială.

La 35 km de granița cu Rusia, Harkov este astăzi un oraș înghețat și la propriu și la figurat. Sunt  -10 grade Celsius, este întuneric peste tot și foarte multe clădiri distruse de bombardamentele rusești în acest an de război.

Citeşte şi: Test eșuat al Rusiei cu racheta Satan II, în timpul vizitei lui Joe Biden la Kiev 

Forţele ruseşti au atacat Harkovul. Oamenii s-au adăpostit la metrou

Chiar în această dimineață au fost cel puțin patru explozii auzite aici, în oraș. Sunt zile complicate pentru ucrainienii care locuiesc aici. În blocurile acestea fără căldură, fără electricitate stau câţiva oameni care refuză să plece, chiar dacă pericolul este unul uriaș. Au doar niște generatoare cât să le permită să aprindă un bec. 

Vorbim de oameni care rezistă, sunt oameni care acceptă această situație, care vor pace. 

Vizita lui Joe Biden la Kiev le-a dat speranță celor rămaşi în Harkov

I-am întrebat efectiv de ce nu pleacă, de ce-și riscă viețile stând într-un loc atât de periculos. Și au spus că fie nu au unde să se ducă, deși sunt foarte multe oportunități pentru refugiați, fie spun că așteaptă ca armata ucraineană să termine războiul, să câștige războiul în acest an.

Ucrainenii sunt extrem de încrezători, mai ales după ce au văzut vizita președintelui american Joe Biden de la Kiev de acum două zile.

Oamenii sunt convinși că Ucraina va fi sprijinită în continuare, vor primi ajutor financiar în primul rând, dar așteaptă cel mai mult ajutorul militar.

Marea Britanie și Franța se numără și ele printre țările care au anunțat că sunt dispuse atât să livreze aparate performante, cât și să antreneze piloți ucraineni.

Citeşte şi: Culisele vizitei premierului italian, Giorgia Meloni, la Kiev | Ce echipamente a livrat Ucrainei

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile