Antena 3 CNN Externe Corespondență din Ucraina: Zelenski face schimbări masive în guvern, în perspectiva unor "evenimente importante"

Corespondență din Ucraina: Zelenski face schimbări masive în guvern, în perspectiva unor "evenimente importante"

de Laurențiu Rădulescu    |   

Agitația care a cuprins Ucraina la nivel guvernamental are legătură cu "evenimente importante" care ar urma să se petreacă în această toamnă, relatează Antena 3 CNN.

Președintele Volodimir Zelenski a acceptat demisiile mai multor oficiali, inclusiv pe cea a ministrului de Externe, Dmitro Kuleba.

Șeful statului ucrainean spune că țara sa are nevoie de "oameni cu o energie proaspătă", iar reîmprospătarea guvernamentală are loc în contextul deciziilor importante pe care va trebui să le ia în această toamnă.

Între timp, autoritățile fac bilanțul bombardamentelor ruse de la Kiev și Liov, soldate cu zeci de morți și răniți.

"Alarme de atac aerian au sunat pe parcursul întregii nopți în mai multe zone din Ucraina.

În același timp, situația rămâne dramatică în regiunea orașului strategic Pokrovsk, unde militarii ucrainieni încearcă să își mențină pozițiile. Aici au loc lupte grele, în condițiile tirurilor susținute efectuate de armata rusă.

În ultimele 10 zile, Moscova a lansat peste 100 de rachete și drone asupra orașelor din Ucraina.

Apar actualizări și în urma bombardamentului de la Liov. Aici, peste 50 de persoane au fost rănite, după un tir rusesc cu 10 rachete țintite spre acest oraș din vestul Ucrainei, la doar câteva zeci de kilometri de granița cu Polonia.

În astfel de situații, polonezii sunt nevoiți să ridice aviația de luptă, pentru a se asigura de faptul că rachetele Federației Ruse nu pătrund pe teritoriul lor.

Pe acest fundal marcat de război, trebuie menționat că Ucraina are parte de cea mai importantă remaniere guvernamentală de la începutul invaziei ruse. Executivul de la Kiev consemnat șase demisii ale titularilor de portofolii.

Parlamentul de la Kiev s-a reunit și a discutat despre demisiile acestor miniștri, iar patru din cele șase demisii au fost deja acceptate. Cea mai răsunătoare demisie este a ministrului de externe, Dmitro Kuleba.

Alți demisionari sunt viceprim-ministrul responsabil cu Integrarea Europeană, Olga Stefanișâna, ministrul Industriilor strategice, care supraveghează producția de arme din Ucraina, Oleksandr Kamişin, ministrului Justiției, Denîs Maliuska, și ministrului Ecologiei, Ruslan Strileț.

Volodimir Zelenski spunea, ieri, că e nevoie de un suflu nou în plan guvernamental iar surse locale afirmă că, de fapt, președintele ucrainean are în vedere mișcări strategice pentru un nou an de război cu Federația Rusă", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile