Antena 3 CNN Externe Corespondență din SUA: Joe Biden a pus dragostea de țară înaintea funcției. Alegerile din acest an, o bătălie pentru sufletul Americii

Corespondență din SUA: Joe Biden a pus dragostea de țară înaintea funcției. Alegerile din acest an, o bătălie pentru sufletul Americii

de Sabina Iosub    |   

Președintele Joe Biden le-a cerut americanilor să voteze pentru libertate și să o aleagă pe Kamala Harris președinte la alegerile din noiembrie.

Discursul susținut la Convenția Partidului Democrat, care a început luni la Chicago, a fost axat pe realizările mandatului actualei administrații, iar Biden a insistat că succesele sale au fost și ale vicepreședintei Harris.

"Democrația a învins și trebuie păstrată. Suntem într-un punct de inflexiune, unul dintre rarele momente ale istoriei în care deciziile pe care le luăm acum vor determina destinul poporului nostru în deceniile următoare. Este o bătălie pentru sufletul Americii. Am făcut niște lucruri extraordinare, am avut niște reușite așa cum nu s-a întâmplat niciodată până acum. Atunci când spun că noi am reușit, mă refer la Kamala și la mine", a subliniat Biden. 

Corespondență din SUA: "Thank you, Joe!" Președintele Biden și-a prezentat moștenirea politică în uralele participanților la Convenția Democrată

"Este o atmosferă așa cum recunosc nu am mai văzut și mulți dintre jurnaliști nu au mai văzut. 'Thank you, Joe', i-au mulțumit cei din public președintelui american pentru tot ceea ce a făcut în acest mandat. 

Biden a spus că a fost cea mai mare onoare a vieții sale să fie președinte al Statelor Unite ale Americii. Dragostea de țară este mai important decât funcția, a adăugat președintele, reconfirmând motivul pentru care a făcut un pas în spate și nu a mai candidat pentru un nou mandat.

Kamala Harris este, așadar, candidatul democraților pentru funcția de președinte. Felul în care a vorbit Joe Biden, aici, despre Harris va cântări destul în percepția electoratului vizavi de capacitățile acesteia în exercitarea unui mandat la Casa Albă.

Nu a fost singurul vorbitor care și-a exprimat încrederea în candidatul democrat. 

Hillary Clinton, care a candidat în 2016 împotriva lui Donald Trump, și a pierdut alegerile, deși a câștigat la votul popular, a lăudat-o, la rândul său, pe Kamala Harris pentru tot ceea ce înseamnă ea și pentru ceea ce ar putea face pentru Statele Unite ale Americii.

S-a vorbit aici și despre războaiele care amenință lumea, prin riscul de escaladare, în Ucraina și în Orientul Mijlociu.

Există un sprijin în continuare pentru Ucraina, garantat, dacă vreți, de democrați și, de asemenea, există o dorință foarte mare ca în Orientul Mijlociu lucrurile să revină la normalitate.

În afara lucrărilor Convenției Democrate, au fost pe tot parcursul zilei mitinguri ale susținătorilor cauzei palestinienilor.

Corespondență din SUA: Joe Biden, în mare formă la predarea ștafetei în cursa pentru Casa Albă

Joe Biden a vorbit despre acești oameni și a spus că este normal ca aceștia să fie acolo, în stradă, și să ceară pace în Orientul Mijlociu să fie pace.

Joe Biden a fost, de altfel, într-o formă de zile mari, făcând glume pe seama vârstei sale și garantând că va fi primul și cel mai harnic, să spunem, dintre voluntari pentru Kamala Harris în toată această campanie.

Sigur că e o fotografie de moment, și nimeni nu se poate îmbăta aici, în tabăra democraților, cu apă rece și să susțină că au câștigat deja alegerile. Chiar dacă există un vibe bun și o energie foarte mare în tabăra democrată, mai este foarte mult de muncă", a transmis, din Chicago, Sabina Iosub, realizator Antena 3 CNN.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile